Renginiai

Žagarėje atidaryta Sensorinių skaitymų ir pojūčių erdvė

  2020-08-14



Rugpjūčio 14 d. Žagarės teritoriniame padalinyje pagal Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuojamą projektą „Išlaisvink pojūčius: sensorinių skaitymų ir pojūčių erdvės įkūrimas“ bendruomenei pristatyta Sensorinė skaitymų ir pojūčių erdvė ir numatomos veiklos joje.

Renginio pradžioje bibliotekos direktorė J. Šimkevičiūtė minėjo, kad šios erdvės idėją ji parsivežė iš Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos, kurioje vyksta sensoriniai skaitymai autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams. Direktorės nuomone, šioje naujai įrengtoje erdvėje gali lankytis ir išbandyti įvairias edukacijas visi bibliotekos lankytojai.

Projekto metu įkurtoje erdvėje biblioteka organizuos sensorinius skaitymus šeimoms, muzikos ir meno edukacijas, aromaterapijos užsiėmimus, šviesos ir kinetinio smėlio edukacijas.

Atidarymo metu Joniškio rajono savivaldybės meras V. Gailius džiaugėsi bibliotekos darbuotojų iniciatyvomis, kūrybiškumu ir naujų paslaugų pasiūla bendruomenei.  Renginyje dalyvavo ir lankytojų gausos bibliotekai palinkėjo LR Seimo narys Liudas Jonaitis.

Po atidarymo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos bibliotekininkės vedė sensorinius skaitymus, kurių metu vaikai kviesti pajusti pasaką įvairiais pojūčiais: klausa, lytėjimu, rega, skoniu ir uosle.

Atsižvelgdama į Vyriausybės priimtus sprendimus ir oficialias rekomendacijas, biblioteka riboja lankytojų srautus į šią erdvę.

Tad kviečiame iš anksto užsiregistruoti, apsilankyti, ir išbandyti.  

Registruotis galima atėjus į Žagarės biblioteką arba paskambinus tel. nr. (8 426) 56221.

Erdvė įrengta pagal projektą  „Išlaisvink pojūčius: sensorinių skaitymų ir pojūčių erdvės įkūrimas“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivadybė.
 
G. Vilčiauskienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09