Duomenų bazės

Duomenų bazės

BLACKWELL, Juliet

Juliet Blackwell romanas „Pamiršta Provanso karuselė“ perkels skaitytojus į kvapnius levandų laukus, ypatingą prancūzišką aplinką ir pakvies narplioti senas šeimos paslaptis, kurios pakeitė ištisų kartų likimus.

San Franciske gyvenanti fotografė Keidė Dreik laisvalaikiu fotografuoja vietines karuseles. Tai pomėgis, atsiradęs po to, kai dovanų gavo antikvarinį medinį triušį, pagamintą žymaus karuselių figūrų drožėjo Gustavo Bayolio. Kai Keidė gauna pasiūlymą prisidėti prie knygos regimo ir nufotografuoti senovines Paryžiaus karuseles, ji ilgai nedvejoja – tai puiki proga pagaliau išvysti džiaugsmą dovanojančius įrenginius savo akimis. O ir prarasti nėra ko – santuoka iširo, artimųjų nelikę…

Sekdama senų karuselių pėdsakais bei savojo triušio viduje rastomis užuominomis, Keidė atsiduria Provanse, o jos keliai veda į levandų laukuose stūksančią Klemento pilį. Kažkada namai buvo pilni gyvybės ir džiaugsmo, o šiandien apgriuvęs pastatas stūkso niūrus, nedraugiškas ir... slepia daugybę paslapčių. Kadaise čia stovėjo karuselė, sunaikinta Antrojo pasaulinio karo metais. Fotografė, vartydama šimto metų senumo nuotraukas, atskleis šokiruojančią tiesą, kuri gali ir vėl suvienyti šeimą, ištisas kartas nuodytą pavydo ir neapykantos.

1900-ieji, Prancūzija. Jauna sutuoktinių pora stengiasi išlaikyti paveldėtą pilį ir kurti šeimą, apie kurią ilgai svajojo. Būsimiems vaikams, kurių pora tikisi greitai sulaukti, Klementai nutaria pastatyti karuselę ir pasamdo garsų meistrą Gustavą. Tačiau drožėjui ir jo padėjėjui dirbant prie gražaus ir įnoringo kūrinio, likimas nusprendė pažerti įvykių, kurie nulems visoų ateinančių kartų likimus.

Juliet Blackwell – amerikiečių rašytoja. Kalifornijos universitete, Santa Kruze, ji baigė Lotynų Amerikos studijas ir įgijo antropologijos bei socialinio darbo magistro laipsnius. Autorė paskelbė keletą straipsnių, nagrinėjančių emigrantų iš Meksikos ir Vietnamo problemas. Vėliau dėstė medicinos antropologiją, prodiusavo dokumentinius filmus BBC ir dirbo pradinių mokyklų socialine darbuotoja. Po to moteris tapo profesionalia dailininke ir daugiau nei dešimtmetį vadovavo nuosavai dekoratyvinės tapybos ir dizaino studijai. Be to, autorė  tiek savo vardu, tiek pasirašytas slapyvardžiu sėkmingai rašo knygas, kurios nuolat šmėžuoja „the New York Times“ bestselerių sąrašuose.
Paskutinio redagavimo data: 2020-09-02