Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-09-01



Maldenių bibliotekoje vyko vasaros veiklos.

Kiekvieną vasarą Maldenių bibliotekoje pilna šurmulio ir juoko. Bibliotekos vasaros veiklos su vaikais ir jaunimu tikslas – skatinti jų užimtumą atostogų metu. Visi norintys galėjo čia žaisti stalo žaidimus, piešti, užsiimti kūryba edukacinėse veiklose, naudotis naujai gautais kompiuteriais, dalyvauti lėlių teatro veikloje ir kt.

Šią vasarą jaunieji bibliotekos lankytojai buvo įtraukti į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvą „Atverk duris vasarai“. Norintys taip pat galėjo sudalyvauti projekte „Vasara su knyga“ ir priimti skaitymo iššūkį, kurio tikslas – per vasarą perskaityti penkias skirtingas knygas. Per du vasaros mėnesius  devyni įvairaus amžiaus bibliotekos skaitytojai įveikė visas užduotis. Džiugu, kad į biblioteką jaunuosius maldeniečius ir kaimo svečius iš įvairių Lietuvos kampelių traukė ne tik skaitymas ar naršymas internete. Jau kelinti metai vasaros atostogų metu čia vyksta kūrybiniai užsiėmimai. Nuo pat liepos mėnesio pradžios kiekvienas norintis galėjo rasti sau mielą užsiėmimą edukacijoje „Ir vėl atrasime savyje kūrybą“, kuris buvo finansuojamas iš Skaitymo skatinimo programos. Beveik kasdien jaunieji bibliotekos lankytojai iš įvairių medžiagų gamino sapnų gaudykles, įvairias gėles, drugelius, įpakavimus dovanoms ir pan. Smagu buvo matyti, kaip visiems dalyviams patiko kūrybos procesas ir gauti rezultatai.

Liepos 23 d. Joniškio r. sav. J. Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Gita Vilčiauskienė Maldeniuose vaikams surengė edukaciją su LEGO® SERIOUS PLAY, LEGO WeDo 2.0. Vaikai iš lego statė svajonių namus, konstravo aukščiausią nepriklausomybės bokštą, mokėsi surinkti išmaniuosius LEGO robotus ir su Gitos pagalba suprogramuoti juos. Susitikimas baigėsi vaikų sukonstruotų robotukų varžybomis. Ši edukacija organizuota pagal Lietuvos kultūros tarybos dalinai remiamus projektus „Įsitrauk“ ir „Ateik, pamatyk ir išbandyk“.

Bibliotekininkė ne tik vedė edukacijas, bet ir pakvietė norinčius pasivažinėti dviračiais po vietines apylinkes ir paskaityti knygutes netradicinėje aplinkoje. Pirmoji išvyka vyko rugpjūčio 5 d. Jos metu aplankyti Tausėnų kaimo 90-čiui skirtas kryžius ir šalia esantis savanorio A. Gofmano Lietuvos Nepriklausomybės 20-čiui pastatytas akmeninis paminklas. Pasigrožėję nuostabia gamta ir pavargę keliautojai susėdo ant pievutės užkasti, atsigaivinti ir paskaityti atsivežtas knygeles.

Rugpjūčio 12 d. bibliotekos darbuotoja su savo jaunaisiais skaitytojais ir jų mamomis aplankė Mergiūnų k. koplytėlę, prie kurios visi pailsėjo, paskaitė knygutę, susipažino su koplytėlės istorija. Pakeliui į namus užsuko pas Buivydžių k. ūkininką, kurio sodyboje grožėjosi žydinčiomis gėlėmis, glostė juos draugiškai priėmusį aviganių šuniuką, stebėjosi avinu ir jo šeimyna...

Rugpjūčio 14 d. visos vasaros veiklą vainikavo žaidimų popietė „Vasarai prabėgant“. Susirinkusiems naują spektakliuką „Jonelis ir pupa“ vaidino bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ artistai, kuriais per vasarą tapo kaime poilsiaujantys iš kitur atvykę Aleksas, Viltė, Mantas, Egidija ir maldenietis Modestas. Artėjančių mokslo metų proga sveikino bibliotekininkė ir bendruomenės pirmininkė Kornelija. Po spektakliuko visi sugūžėjo į bibliotekos kiemą, kur  Erlanda ir Agnė vedė įvairius žaidimus.

Prasidėjus mokslo metams bibliotekoje vaikų sumažėjo, bet veikla su jais nenurimo. Vyksta lėlių teatro „Padaužiukai“ repeticijos, norintys ir toliau užsiima kūryba, naršo internete, skaito knygutes. Visi vasaros edukacijos metu padaryti darbeliai, kurių vaikai nepasiėmė namo, sugulė į parodą.

L. Adomaitienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09