Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-09-10



Rugsėjo 10 d. Gaižaičių bibliotekoje lankėsi viešosios bibliotekos dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Dovilė Valuckienė, kuri supažindino su skrebinimo technika ir padėjo pasigaminti po atviruką.

Skrebinimas – vis labiau populiarėjanti rankdarbių rūšis. Naudojant šią techniką galima pasigaminti originalius atvirukus, knygų skirtukus, įvairiausiomis detalėmis iš popieriaus dekoruoti nuotraukų albumus, kalendorius, užrašų knygeles ir kita.

Savo rankomis sukurtas vienetinis šventinis atvirukas ne tik paglostys adresato širdį, išsaugotas jis taps nuoširdžiu savęs priminimu.

Viešnia edukacijos dalyviams parodė pavyzdžių, pagal kuriuos buvo galima susikurti savo atviruką, paruošė įvairių detalių iš spalvoto popieriaus. Moterys susipažinusios su profesionaliomis skrebinimo priemonėmis (kirtimo aparatu, kirtimo ir reljefo formelėmis, blizgučiais, specialiu popieriumi ir t.t.) bei darbo specifika, ėmėsi atviruko kūrimo. Darbo procesas ir rezultatas suteikė kūrybinio impulso, tobulėjimo ir pasitenkinimo, paskatino ir toliau nepamiršti naujai atrastos veiklos.
 
M. Sviderskienės inf.
 


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09