Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-09-17



Rugsėjo 16 d. Joniškyje, literatų klubo „Audruvė“ kvietimu, apsilankė du poetai: Viktoras Rudžianskas ir Viktoras Gulbinas.

     Raudonojoje sinagogoje jie pristatė savo naujausias knygas, išleistas 2019 metais. V. Rudžianskas eilėraščių rinktinę „Rinktiniai eilėraščiai“, o V. Gulbinas − „Urbanistinis vienetas“. Poetus kalbino audruvietė, literatė Aušra Lukšaitė-Lapinskienė. Pokalbis liejosi ne tik apie naujausias knygas, renginio moderatorė išprovokavo poetus prisiminti savo pirmuosius bandymus, pirmuosius eilėraščius, kelią į literatūrą, kuris tiek vienam, tiek kitam buvo šiek tiek vingiuotas.
     Viktoras Rudžianskas, nors pasirinko humanitarines studijas, savo pirmąją knygą išleido tik 1991 metais, jau laisvoje Lietuvoje. V. Rudžiansko bibliografijoje − keturiolika knygų. Šiuo metu jis yra savaitraščio „Nemunas“ vyriausiasis redaktorius ir leidyklos „Kauko laiptai“ direktorius. Rašytojas verčia iš gruzinų, lenkų, baltarusių, ukrainiečių kalbų, redaguoja kitų poetų kūrybą, ieško naujų talentų.
     Vienas iš jo „atradimų“ yra poetas Viktoras Gulbinas. Jis prisiminė, kad nors jau vaikystėje jo mėgstamiausi skaitiniai buvo eilėraščiai, studijoms jis pasirinko tuometį Kauno Kūno kultūros institutą. Visą gyvenimą mokytojavo, sportavo, vadovavo savo įkurtai įmonei. Pirmoji knyga išėjo 2005 metais.
     Raudonosios sinagogos vitražuose žaidė rudeninės saulės spinduliai, poetai skaitė eilėraščius, Viktoras Gulbinas juos palydėjo gitaros garsais, žiūrovai turėjo gerą vakarą ir peno apmąstymams.

Vijoleta Kuprevičienė

Ritos Mačiukienės nuotraukos



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09