Renginiai

Orientacinis žaidimas „Atrask Žagarę“

  2020-09-17



Minint Europos paveldo dienas rugsėjo 17 d. Žagarės bendruomenė kviesta dalyvauti interaktyviame orientaciniame žaidime „Atrask Žagarę“.

Žaidimo metu buvo kviečiama pėsčiomis ar dviračiu pakeliauti po Žagarės miestą, susipažinti su jo istorija, architektūra, jame gyvenusiais žymiais žmonėmis. Norint įveikti maršrutą, dalyviams reikėjo parsisiųsti į telefoną programėlę ACTIONBOUND, nuskenuoti pateiktą žaidimo taisyklėse QR kodą ir naudojant įjungtus mobilius duomenis atlikti mobiliojo telefono ekrane rodomas  užduotis.

Renginio atidarymo metu dalyvius  sveikino Joniškio rajono savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistė R. Leknickienė. Ji džiaugėsi Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos iniciatyva jau antrus metus iš eilės organizuoti orientacinius žaidimus, skirtus Europos paveldo dienoms paminėti.

Orientacinį žaidimą Žagarėje jau išbandė Žagarės gimnazijos mokiniai, vietos gyventojai. Parengti maršrutai yra atviri ir juos gali išbandyti kiekvienas norintis, tereikia parsisiųsti programėlę ir įvesti žaidimo arba norimo miesto pavadinimą.

Maršrutas „Atrask Žagarę“ sukurtas įgyvendinant Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos projektą „Įsitrauk 2“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Maršrutas sudarytas Joniškio turizmo ir verslo informacijos centro rekomendacijomis.

 
Gitos Vilčiauskienės inf.
V. Kurauskienės nuotr.
Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09