Apie mus

Naujienos

  2020-10-26



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka sulaukė naujausių lietuvių rašytojų knygų iš Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“.

Jau tampa tradicija, kad rudenį šalies bibliotekos, mokyklos ir ikimokyklinės vaikų ugdymo įstaigos iš Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ sulaukia naujausių lietuvių rašytojų knygų. Kaip ir kasmet, spalio mėnesį, paramos fodo išleistos knygelės vaikams pasiekė ir Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešąją biblioteką.

Fondas „Švieskime vaikus“ įkurtas 2013 m. Fondo tikslas – aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius, vaikų dienos centrus bei visas kitas kultūros, švietimo ir socialinių paslaugų įstaigas, dirbančias su vaikais, geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams, skatinti vaikus skaityti, o rašytojus – kurti vaikišką literatūrą.

Šiemet bibliotekai perduotos net 6 pavadinimų paramos fondo išleistos vaikiškos knygelės. Mažieji knygų mylėtojai galės skaityti  Dovilės Bajoraitės „Vėžlys, kuris pametė vardą“, Elvyros Žeižienės „Kedrynų mergaitės istorijos“, Jono Biliūno „Brisiaus galas“, Lapės Do „Pasaka apie smuikininką Raimundą“, Povilo Villuveit „Spinčius“ ir Rasos Lazauskaitės „Dviese bijoti drąsiau“.

Fondo dovanomis bibliotekos jaunieji skaitytojai džiaugiasi jau penktą kartą. Dėkojame labdaros ir paramos fondui „Švieskime vaikus“ ir kviečiame mažuosius bibliotekos skaitytojus skaityti naujas knygas.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-26