Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-11-17



Lapkričio 17 d. Žagarės gimnazijos mokiniai virtualios pamokos metu naudodami ZOOM platformą klausėsi jaunimo edukatoriaus, Šiaulių Jaunųjų technikų centro direktoriaus pavaduotojo Roman Šarpanov paskaitos-edukacijos apie dirbtinį intelektą, ateities profesijas ir reikalingų įgūdžių joms ugdymą.

Edukatorius jaunimui kalbėjo apie naujų technologijų įtaką įvairioms profesijoms, pateikė pavyzdžių, kaip technologijos užima vis didesnę dalį žmogaus rankomis atliekamo darbo. Mokiniams R. Šarpanov stengėsi įteigti, kad šiuo metu mokantis reikia lavinti įvairius įgūdžius, kurių vienas svarbesnių – kritinis mąstymas. Edukatorius taip pat patarė daugiau dėmesio skirti ne tik rezultato siekimui, bet ir pačiam mokymosi procesui.

Pamokos pabaigoje mokiniams linkėta domėtis naujomis technologijomis ir neprarasti smalsumo bei žaismingumo, nes tai – kūrybiškumo įgūdžių lavinimo pagrindas.

Susitikimas organizuotas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą tęstininį projektą jaunimui „Įsitrauk 2“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

G. Vilčiauskienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09