Renginiai

Virtualus susitikimas su rašytoju Selemonu Paltanavičiumi

  2020-11-19



Lapkričio 19 dieną Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka surengė virtualų susitikimą su rašytoju, gamtininku, fotografu, LRT televizijos projekto „Nacionalinė ekspedicija“ dalyviu, daugiau kaip šešiasdešimties grožinės literatūros bei pažintinių knygų apie Lietuvos gamtą autoriumi Selemonu Paltanavičiumi.

Renginio metu rašytojas papasakojo apie savo vaikystę, begalinę meilę gamtai. Dar būdamas septintokas parašė laišką profesoriui Tadui Ivanauskui, kuriame papasakojo apie savo surastus paukščius ir jų lizdus, apie juodąją meletą. Profesorius atsiuntė atsakymą į moksleivio laišką su linkėjimais ir dvi knygas su autografais. Didžiojo gamtininko mirtis tais pačiais metais buvo skaudus smūgis būsimam rašytojui. Susitikimo metu S. Paltanavičius taip pat kalbėjo, kaip gimsta knygos, apie pirmuosius kūrybinius bandymus. Autorius pasidžiaugė, kad yra parašęs apie šešiasdešimt knygų, daugiausia skirtų vaikams. Sužinojome, kad kartais rašytojo galvoje gimusi mintis gali ten gyventi dešimt metų, kol gimsta knyga, o kartais visą knygą parašo per vieną dieną. Rašytojas taip pat papasakojo, kad jam nepatinka lengva rašliava, jis nori, kad perskaičius knygą skaitytojas sužinotų kažką naujo, naudingo ir įdomaus. Susitikimo pabaigoje Selemonas Paltanavičius palinkėjo visiems būti sveikiems, skaityti knygas, mylėti ir tausoti gamtą.

Susitikimas organizuotas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Per knygą ir meną į žmonių širdis“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

D. Kidelienės inf.
Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09