Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-11-19



Lapkričio 19 d. naudojant virtualią ZOOM platformą ir Youtube kanalą vyko garso terapijos užsiėmimas, kurį tiesiogiai iš „Laumžirgių žemės“ vedė garso terapijos pradininkė Baltijos šalyse, gongo meistrė ir psichoterapeutė Alicija Eiliakas.

Užsiėmimo pradžioje A. Eiliakas pasakojo, kaip mus veikia holistinis garsas, kaip galima naudoti jį savo gerovei, mokė kvėpavimo pratimų. Vėliau užsiėmimo dalyviai buvo pakviesti tiesiogiai per Youtube kanalą stebėti ir klausyti garso sesijos. Lektorė kvietė kiekvieną patogiai įsitaisyti (atsigulti) ir dalyvauti garso kelionėje.

Garso terapijos užsiėmimo metu naudoti virpesiniai instrumentai, tokie kaip Tibeto ir krištolo dainuojantys dubenys, gongai, varpeliai, monochordas ir kiti, kurie padeda atgauti prarastą pusiausvyrą. Šie garsai giliai atpalaiduoja tiek kūną, tiek protą, padeda paleisti įtampas, baimes, nerimą.

Užsiėmimas organizuotas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Išlaisvink pojūčius: sensorinės skaitymų ir pojūčių erdvės įkūrimas“, kurį  dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

G. Vilčiauskienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09