Apie mus

Virtualus susitikimas su rašytoja Igne Zarambaite



Lapkričio 23 d. Jono Avyžiaus viešoji biblioteka organizavo susitikimą paaugliams su rašytoja Igne Zarambaite.

Susitikimas vyko nuotoliniu būdu Zoom platformoje. Jame be rašytojos dalyvavo septintokai kartu su savo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilma Kumpikevičiūte.

Susitikimo tikslas – supažindinti paauglius su jauna, bet jau nemažai knygų parašiusia ir ne vieną apdovanojimą laimėjusia knygų vaikams ir paaugliams autore Igne Zarambaite ir pristatyti jos naujausią knygą „Juodavandeniai“. Ši knyga šiais metais dalyvauja „Metų knygos“ rinkimuose paauglių kategorijoje. Kai kurie šią knygą jau buvo perskaitę, todėl iš anksto buvo pateikę klausimų rašytojai. Taigi, atsakydama į pateiktus klausimus, rašytoja papasakojo mokiniams, kaip gimė idėja parašyti knygą paaugliams, kodėl vienaip ar kitaip elgėsi knygos herojai, kodėl knygos turinys būtent toks, o ne kitoks, taip pat apie patyčias, draugystę, bandymą pritapti, apie savo identiteto paieškas ir apie knygoje dažnai besikartojantį upės motyvą. Dar Ignė papasakojo septintokams, kaip ir kodėl ji tapo rašytoja. Kadangi susitikimo kaip ir nuotolinės pamokos virtualioje erdvėje laikas ribotas, pritrūko laiko diskusijai. Tačiau mokytoja pažadėjo su mokiniais susitikimo įspūdžius aptarti per kitą pamoką, o autorė paragino vaikus užduoti jai klausimus FB paskyroje arba rašyti popierinius laiškus.

Susitikimas organizuotas pagal bibliotekos vykdomą projektą „Ateik, pamatyk ir išbandyk“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

Dėl duomenų apsaugos vaikų veidai ir pavardės neviešinami.
 
D. Kurlienės inf.
Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09