Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-11-26



Lapkričio 26 d. vyko virtualios kūrybinės dirbtuvės su Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros JTBA mokymų vadovu, bendruomenių įgalinimo programos „Socialinis sufleris“ vadovu Žilvinu Mažeikiu.

Kūrybinių dirbtuvių pradžioje Ž. Mažeikis kalbėjo apie  bendruomenės telkimo pavyzdžius pristatydamas „Socialinio suflerio“ programos idėjas. Pasak lektoriaus, norint sutelkti bendruomenę, reikia žengti pirmą žingsnį patiems. Pirmiausia reikia susipažinti ir pažinti vieniems kitus, išsiaiškinti esamas problemas, pradėti nuo mažų darbų. Ž. Mažeikis teigė, kad problemų sprendimui tinka naudoti mąstymo modeliavimo metodą („Design thinking“). Taigi vėliau buvo pristatytas ir praktiškai išbandytas šis metodas bei jo žingsniai. Užsiėmimo dalyviai buvo suskirstyti į komandas ir atliko lektoriaus paskirtas užduotis naudodami minėtą metodą. Mąstymo modeliavimo metodas lavina ne tik kūrybiškumą, bet ir komandinį darbą, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius. Savo veikloje mąstymo modeliavimo metodą taiko tokios pasaulinės kompanijos kaip Apple, Amazon, Samsung, Burberry, BMW ir kitos.

Užsiėmimas vyko pagal bibliotekos įgyvendinamą tęstinį projektą jaunimui „Įsitrauk 2“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

G. Vilčiauskienė


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09