Apie mus

Naujienos

  2020-12-04



Biblioteka žengia koja kojon su naujomis technologijomis – ir viskas dėl Jūsų, mieli bibliotekos lankytojai ir skaitytojai.

Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos pirmo aukšto fojė galima išbandyti  interaktyvų informacinį stendą, kuriame įdiegtos taikomosios multimedijos programos, kurios leidžia teikti daugiafunkcines paslaugas vartotojams.

Jame rasite:

  • informaciją apie bibliotekos veiklą, naujienas, renginius, virtualias parodas, informaciją jaunimui bei vaikams ir kt.;
  • animuotą žaidimą-viktoriną apie rašytoją Joną Avyžių;
  • turint skaitytojo pažymėjimą bus galima užsisakyti norimą knygą internetu.

Stende įdiegtas ir kūno temperatūros jutiklis, yra rankų dezinfekanto dozatorius, tad kiekvienas besinaudojantis stendu gali dezinfekuoti rankas ir pasitikrinti savo kūno temperatūrą prilietęs delną prie nurodytos vietos.

Šiuo metu stendo ekrano užsklandoje (t.y. kol jis yra „užmigęs“) viešinama jaunųjų Joniškio ir Šiaulių krašto menininkų virtuali dailės paroda „Kūrybos laisvė“. Vėliau ekrano užsklandai bus naudojamos fotografijų konkurso „Mano kraštas“ metu atsiųstos dalyvių nuotraukos su Joniškio krašto vaizdais.

Stendas yra mobilus, tad vėliau bus pastatomas ir naudojamas įvairiose vietose: Vaikų literatūros skyriuje, bibliotekos teritoriniuose padaliniuose (kaimų bibliotekose) ir kitose viešose vietose. Pradėjus veikti muziejams planuojama stendą pastatyti Joniškio Raudonojoje sinagogoje, kur taip pat bus viešinama ir projekte dalyvavusių jaunųjų dailininkų paroda „Kūrybos laisvė“.

Primename, kad Viešojoje bibliotekoje lankytojai aptarnaujami laikantis visų saugumo reikalavimų ir dėvint apsaugos priemones. Vienu metu stendu gali naudotis vienas lankytojas, išskyrus šeimos narius. 

Interaktyvus stendas įsigytas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Interaktyvi lankytojų informavimo  sistema“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-04