Duomenų bazės

Kalėjimo gydytoja

BROWN, Amanda

„Kalėjimo gydytoja“ – autobiografija, kurią parašė Amanda Brown, daugybę metų dirbusi ir tebedirbanti kalėjimuose. Ji tapo liudininke suluošintų likimų, įskaudintų žmonių, išpuolių, savižudybių ir kitų situacijų, prieš kurias paprastai norime nusukti akis. Autorė praveria užuolaidas, dengia„Kalėjimo gydytoja“ – autobiografija, kurią parašė Amanda Brown, daugybę metų dirbusi ir tebedirbanti kalėjimuose. Ji tapo liudininke suluošintų likimų, įskaudintų žmonių, išpuolių, savižudybių ir kitų situacijų, prieš kurias paprastai norime nusukti akis. Autorė praveria užuolaidas, dengiančias kalėjimų sveikatos sistemą ir vedasi skaitytojus į vietas, kurios paprastai yra neprieinamos.

Amanda Brown ilgai dirbo privačioje klinikoje, tačiau dėl tam tikrų valdžios sprendimų buvo priversta palikti savo praktiką. Nuoskaudas ji išliejo laiške, kurį publikavo žurnalas „Pulse“. Tekstas sudomino vieną kalėjimo tarnybos verbuotoją, kuris Amandai pasiūlė tapti kalinimo įstaigos medike. Mintis pradėti dirbti kalėjimo gydytoja buvo nutolusi nuo moters svajonių, o ji net neįsivaizdavo, kad tokių darbų būna. Visgi taip 2004-tais metais prasidėjo „Kalėjimo gydytojos“ karjera, kurios kasdienybę ji išdėstė autobiografinio žanro knygoje.

Autorė knygoje pasakoja apie visą savo patirtį, nuo tada, kai ji atvyko į naują darbo vietą. Kasdieninis darbas tarp kalinių asmeniškai palietė moterį, kuri jaučia didžiulę užuojautą savo pacientams. Amanda Brown rašo apie savo santykius su pacientais, užsimezgusį ryšį bei emocinį skausmą, susidūrus su smurtu, nenoru gyventi ir kitomis kalėjimo realijomis. Šis darbas buvo kitoks nei privačioje klinikoje, kurioje ji gerai pažinojo visus pacientus.

Per savo kalėjimo gydytojos karjerą Amanda Brown pakeitė net kelias kalinimo įstaigas. Ji dirbo jaunimo pataisos darbų namuose, vėliau vyrų ir moterų kalėjimuose. Kiekviena patirtis buvo vis kitokia.

Autobiografinės knygos „Kalėjimo gydytoja“ veikėjai – realūs žmonės, kurių gyvenimo siužetai primena liūdną dramą, retai kada besibaigiančią teigiamai. Rašytoja leidžia istorijoms ir žmonėms kalbėti už save, tad skaitytojų laukia jautrus ir įdomus pasakojimas.

„Kalėjimo gydytoja“ – visiems, kurie domisi tikromis istorijomis, nepaprastais žmonių likimais, kalėjimų gyvenimu ir gydytojų darbo kasdienybe. Aprašymai kartais juokingi, kartais graudūs, tačiau abejingų nepalieka.

Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07