Apie mus

Naujienos



Gruodžio 18 dieną Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka surengė virtualią vilnos vėlimo pamoką su Lietuvos tautodailininkų sąjungos nare Birute Dargyte-Kybartiene.

Pamokos metu Birutė Dargytė-Kybartienė supažindino su vilnos vėlimo ir dekoravimo priemonėmis, dirbinių gamybos būdais ir galimybėmis. Papasakojo apie vilnos rūšis, kokybę, karšinio skirtumus bei naudojimą. Paaiškino daugelį terminų bei faktų, kuriuos turi žinoti pradedantysis velti. Renginio dalyviams buvo pademonstruoti įvairiausi gaminiai iš vilnos: šlepetės, riešinės, suknelė, šalikėliai, kepuraitės.

Antroje pamokos dalyje renginio dalyvius pakvietė pasinerti į kūrybos pasaulį ir pamokė, kaip šlapiuoju vilnos vėlimo būdu pasigaminti pirties kepurę. Gamybos procesas truko net dvi valandas, darbas buvo tikrai intensyvus ir nelengvas, reikalaujantis stiprių rankų vilnai išpešioti, mirkyti, kočioti, netgi savo „pusgaminį padaužyti“.

Susitikimo pabaigoje Birutė Dargytė-Kybartienė paragino nebijoti įgyvendinti savo kūrybinių idėjų, artėjančių švenčių proga pradžiuginti save ir artimuosius savo sukurtais gaminiais iš vilnos.

Susitikimas organizuotas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Per knygą ir meną į žmonių širdis“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.
D. Kidelienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09