Apie mus

Naujienos



Gruodžio 29 d. nuotoliniu būdu (naudojant ZOOM platformą) vyko baigiamasis 2020 m. darbuotojų pasitarimas.

Pasitarimo pradžioje biblotekos direktorė J. Šimkevičiūtė kalbėjo apie bibliotekos nuveiktus darbus, įgyvendintus projektus, planuojamas ateinančių metų veiklas. Direktorė džiaugėsi, kad bibliotekininkės išliko aktyvios ir sunkiu pandemijos metu (organizavo virtualias parodas ir renginius). Taip pat pagal visus saugumo reikalavimus didelį dėmesį skyrė saugiam lankytojų aptarnavimui. Darbo jubiliejaus proga viso kolektyvo vardu direktorė pasveikino ilgametę Vaikų literatūros skyriaus vyresniąją bibliotekininkę Violetą Katinienę.

Pandemijai pakoregavus „Metų bibliotekininko“ rinkimų planus buvo nuspręsta suorganizuoti „Metų nominacijas“ ir pasveikinti aktyviai per 2020 m. veikusius bibliotekininkus. „Metų balso“ nominaciją už garsinių skaitymų iniciatyvas pelnė Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Rita Brazauskienė, „Metų talento“ nominaciją už Viešosios bibliotekos erdvių puošimą, atvirukų kūrimą, kitą kūrybinę veiklą pelnė Viešosios bibliotekos Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Dovilė Valuckienė, „Metų inovacijos“ nominacija skirta Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojai Gitai Vilčiauskienei už naujų, inovatyvių paslaugų kūrimą, „Metų bendruomenės veido“ nominaciją pelnė Stungių teritorinio padalinio (filialo) vyresn. bibliotekininkė Diana Kidelienė už bendruomenės subūrimą ir bibliotekos veiklų viešinimą, „Metų vaikų draugės“ nomonacija skirta Bariūnų teritorinio padalinio (filialo) vyresn. bibliotekininkei Erikai Vasiliauskaitei-Rašimienei už ypatingą vaikų kūrybiškumo ugdymą, „Metų idėjos“ nominacija skirta bibliotekos direktorei J. Šimkevičiūtei už idėją Žagarės teritoriniame padalinyje (filiale) įrengti sensorinę skaitymų erdvę ir už idėją Viešojoje bibliotekoje įdiegti modernią skaitytojų aptarnavimo sistemą su knygų išdavimo ir grąžinimo savitarnos aparatu, knygų apsaugos varteliais. Paskutinė nominacija „Metų patirtis“ buvo skirta visiems darbuotojams už prisitaikymą ir sugebėjimą dirbti nuotoliniu būdu.

Pasitarimo pabaigoje darbuotojai vieni kitiems palinkėjo saugių ateinančių Naujųjų metų, neišsenkančių idėjų, tikėjimo ir vilties, kad viskas po truputį grįš į senas vėžes.
 
G. Vilčiauskienės inf. ir nuotr. 


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09