Apie mus

Naujienos

  2020-12-31



„Skambutis – skaitytojui“

     Pandemija ir karantinas pristabdė ir uždarė pasaulį, tarp jų ir Joniškio biblioteką. Žinoma, daugelis veiklų persikėlė į virtualią erdvę: edukacijos, paskaitos, mokymai, susitikimai su žymiais žmonėmis, virtualios parodos, knygų pristatymai nesustojo, netgi įgavo pagreitį − vyko ir vyksta. Tačiau ne visi bibliotekos skaitytojai naudojasi kompiuteriais, turi namuose interneto ryšį. Daugelis Bendrosios skaityklos lankytojų − senjorai, vyresnio amžiaus žmonės, kuriems kasdienis apsilankymas bibliotekoje buvo, tarsi, gerai praleisto laiko ritualas. Skaitykloje jie galėjo ne tik pavartyti naujausius žurnalus ir laikraščius, paskaityti dominančius straipsnius, sužinoti dienos aktualijas, bet ir čia pat jas aptarti su kitais lankytojais.
     „Dabar mūsų langas į pasaulį labai susiaurėjo, galiu nusipirkti tik vieną laikraštį“, − sakė mieste sutikta skaitytoja Zofija. „Blogai be spaudos“, „pasiilgom skaitymo ir jūsų“ – tokios išgirstos frazės glosto ausis.
     Ir mes, mieli skaitytojai, jūsų pasiilgom! Bendrosios skaityklos bibliotekininkė prieš Kalėdas ir tarpušvenčiu skambino daugeliui skaityklos lankytojų, pasveikino su šventėmis, pasiteiravo, kaip jie laikosi, ką skaito. Pasiūlė skambinti į biblioteką, jei tik pritrūks kažkokios informacijos ar reikės patikslinti naujienas.
     2020-ieji buvo išskirtiniai metai: nuo COVID-19 pandemijos pradžios iki sužibusios vilties grįžti į normalų gyvenimą − skiepų. Taigi, ateitis yra šviesi, mokslas jau įminė viruso mįslę.
     Tegul 2021-ieji atneša tik malonių staigmenų, būna ramūs ir dosnūs, sėkmingi ir sveiki. Laimingų Naujųjų metų!


Nuoširdžiai Jūsų
Joniškio Jono Avyžiaus bibliotekos bibliotekininkės

Paskutinio redagavimo data: 2021-01-04