Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-02-25



Vasario 25 d. virtualiai vykusiame Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojų pasitarime aptarti karantino ribojimai bibliotekos veikloje, pristatyta 2020 m. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos veiklos ataskaita, Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyriaus ataskaita, renginių programos „Skaitymo skatinimo ir kraštiečių kūrybos sklaida“ apžvalga.

Bibliotekos direktorė J. Šimkevičiūtė informavo, kad LR vyriausybei pratęsus karantino laiką, bibliotekos lankytojų aptarnavimo tvarka nesikeičia, toliau privaloma laikytis visų pateiktų saugumo reikalavimų.

Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyriaus pirmininkė Z. Grigutytė pristatydama skyriaus ataskaitą už 2020 metus paminėjo, kad skyrius veikė aktyviai prisitaikydamas prie pandemijos sąlygų, kad daug renginių buvo organizuojama virtualiai. Kaip ir kiekvienais metais skyrius pasveikino šventusius jubiliejus buvusius bibliotekos darbuotojus, organizavo Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginius.

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja E. Šukienė informavo, kad Joniškio rajono savivaldybei patvirtinus biudžetą, bus galima peržiūrėti pateiktas renginių paraiškas, pergalvoti suplanuotus renginius.

Bibliotekos direktoriaus pavaduotoja G. Vilčiauskienė pristatydama 2020 m. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos veiklos ataskaitą pabrėžė, kad daugumai neigiamų veiklos rodiklių įtakos turėjo prasidėjusi koronaviruso pandemija, kuri pakoregavo bibliotekos veiklas, kad dalį laiko lankytojai nebuvo aptarnaujami, todėl dauguma renginių buvo perkelti į internetinę erdvę. Buvo pasidžiaugta, kad net ir esant pandeminei situacijai 2020 m. Jono Avyžiaus viešoji biblioteka įgyvendino 8 projektus, kuriems gautas 26300 Eur finansavimas (daugiausia lėšų projektams gauta iš Lietuvos kultūros tarybos programų).
 
G. Vilčiauskienės inf.
Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10