Apie mus

Lankytojų aptarnavimo tvarka karantino metu

  2021-06-30



Švelnėjant karantino sąlygoms Jono Avyžiaus viešoji biblioteka teikia šias paslaugas:

  • fizinio lankytojų aptarnavimo paslaugos išduodant ir priimant dokumentus;
  • knygų išdavimo ir grąžinimo savitarnos aparatas Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje;
  • spausdinimas, kopijavimas, skenavimas, laminavimas;
  • nemokama interneto prieiga;
  • žaisloteka;
  • parodos ir renginiai.

Darbo laikas

Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo, Informacijos ir kraštotyros skyrius lankytojus aptarnauja pirmadieniais–penktadieniais 8–18 val., šeštadieniais 8–15 val., sekmadienis – poilsio diena. 

Vaikų literatūros skyrius lankytojus aptarnauja pirmadieniais–penktadieniais – 9–17 val. Birželio–rugpjūčio mėnesiais šeštadienis, sekmadienis – poilsio dienos.

Filialai dirba įprastu grafiku.

Ką turite žinoti:

Knygų užsakymas, rezervavimas, pratęsimas atliekamas:
  • internetu el. kataloge LIBIS https://joniskiovb.libis.lt/index.jsp;
  • telefonu (Viešojoje bibliotekoje Skaitytojų aptarnavimo skyrius (8 426) 52306, Vaikų literatūros skyrius 8 (620) 11372, filialuose – nurodytais jų kontaktiniais telefonais);
  • el. paštu (Skaitytojų aptarnavimo skyriaus el. paštas abonementas@joniskis.rvb.lt, Vaikų literatūros skyriaus – vaikai@joniskis.rvb.lt );
  • vietoje.

Viešojoje bibliotekoje rekomenduojame grąžinamas knygas įdėti į knygų grąžinimo įrenginį, esantį prie pagrindinio įėjimo į Viešąją biblioteką, filialuose – į pažymėtas vietas. Grąžintos knygos bus karantinuojamos.

Rekomenduojame spausdinamus dokumentus Viešojoje bibliotekoje siųsti el. paštu joniskis111@gmail.com arba bibliografija@joniskis.rvb.lt ir atsiimti iš anksto suderinus laiką, filialuose – jų nurodytais el. paštais.

Reikalavimai lankytojams:

  • Vyresni nei 6 metų lankytojai Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos ir jos filialų patalpose privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (medicinines veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones) ir laikytis saugaus (ne mažiau kaip 2 metrų) atstumo. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatai (jiems rekomenduojama užsidėti veido skydelį). Lankytojas, nedėvintis apsaugos priemonės dėl šios priežasties, turėtų darbuotojui parodyti neįgalumo nustatymo pažymėjimą. Lankytojai, nedėvintys nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių, neaptarnaujami ir paslaugos neteikiamos, išskyrus aukščiau nurodytas išimtis.
  • Į pastatą neįleidžiami lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz. kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).
  • Lankytojai prašomi eilėse prie knygų ir kitų leidinių paėmimo / atidavimo laikytis ne mažesnio kaip 1 m atstumo vienas nuo kito.
  • Patalpose (skaityklose ir kitose erdvėse) lankytojai fiziškai aptarnaujami užtikrinant 10 mlankomą plotą vienam asmeniui (išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius bei asmenis).
  • Renginiuose ir edukacijose gali dalyvauti tik užsiregistravusieji (internetu arba vietoje) dalyviai. Renginiuose tarp sėdinčių žiūrovų privalo būti išlaikytas 2 m atstumas arba tarp vienoje eilėje sėdinčių žiūrovų turi būti laisvos dvi sėdimos vietos. Viso renginio metu privaloma dėvėti medicininę kaukę arba respiratorių, priglundantį prie veido ir visiškai dengiantį nosį ir burną. Asmenims, dėl sveikatos negalintiems dėvėti šių apsaugos priemonių, rekomenduojame dėvėti veido skydelį.
  • Lankytojai prašomi laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (prisidengti nosį ir burną vienkartine nosinaite arba kosėti ar čiaudėti į sulenktos alkūnės vidinę pusę) ir tinkamos rankų higienos (dažnai plauti rankas vandeniu ir muilu arba naudoti dezinfekcinį skystį).
  • Aplinkos valymas, dezinfekcija ir vėdinimas bibliotekoje atliekami keletą kartų per dieną, vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis.

Kviečiame lankytojus naudotis nuotolinėmis bibliotekos paslaugomis, tokiomis kaip informavimas ir konsultavimas, prieiga prie el. išteklių, virtualūs renginiai ir parodos, straipsnių skenavimas (iš bibliotekoje esančių leidinių) ir siuntimas el. paštu.

Sekite mūsų skelbiamą informaciją apie tolimesnius lankytojų aptarnavimo tvarkos pakeitimus.

Būkime saugūs ir saugokime vieni kitus!

Paskutinio redagavimo data: 2021-07-23