Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-03-31



Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje minint Tarptautinę vaikiškos knygos dieną (balandžio 2 d.) ir pasakininko H. K. Anderseno gimtadienį buvo tradicija suorganizuoti vaikams susitikimą su rašytoju ar vaikiškų knygų iliustruotoju.

Tačiau pernai, užklupus pandemijai, pirmą kartą šventė nebuvo suorganizuota – tada dar trūko patirties organizuojant nuotolinius susitikimus. Todėl šiemet džiaugiamės dvigubai, nes susitikti su vaikais pakvietėme šiuo metu gyvenančią Hamburge rašytoją, žurnalistę  ir istorijų apie karalaitę Karoliną autorę Jolitą Zykutę. Jolita yra parašiusi keletą knygų vaikams: „Kaip karalaitė iš grožio konkurso pabėgo“ ir „Kaip karalaitė Karolina pavydėjo ir kas iš to išėjo“ jau yra išleistos ir skaitomos skaitytojų, o kitos kol kas keliaują knygų leidybos keliu ir, tikimės, netrukus pasirodys knygynų ir bibliotekų lentynose. Su rašytoja kovo 31 d. virtualioje Google Meet platformoje susitiko M. Slančiausko progimnazijos antrokai, mokytojų Šarūnės ir Jurgitos auklėtiniai. Rašytoja Jolita pristatė savo knygas, žaidė su vaikais detektyvinį žaidimą „Surask 10 skirtumų“, kalbėjosi rimta tema – apie pavydą – ir atsakinėjo į vaikų klausimus. O vaikų užduodami klausimai pasirodė rimtesni negu būtų galima tikėtis iš  antrokų: ką labiausiai skauda rašant, kiek kapsulių išrašoma, kol parašoma knyga, kokie sapnai aplanko, koks jausmas apima rašant?

—    Koks jausmas apima rašant? – klausia vaikas.
—    Geras, nuostabus jausmas, – atsako jam rašytoja.

Susitikimo laikas prabėgo labai greitai. Apskritai visi geri dalykai kažkodėl prabėga labai greitai. Bet ... mes juk galime ilgai saugoti šiltus prisiminimus.

 
D. Kurlienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10