Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-04-08



Balandžio 8 dieną Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka surengė virtualų susitikimą su leidybos namų „Terra Publica“ rinkodaros vadove Rusne Jankūnaite.

Leidybos namai „Terra Publica“ veiklą pradėjo 2001 metais. Kaip ir veiklos pradžioje, taip ir šiandien didžiausią dėmesį VšĮ „Terra Publica“ skiria reprezentaciniams, turizmo leidiniams apie Lietuvą. Išleisti į pasaulį knygą, kuri gyventų savo gyvenimą ir atrastų svarbią vietą kitų skaitančių žmonių širdyse, – šis tikslas vienija „Terra Publicos“ komandos narius.

Susitikimas prasidėjo stalo žaidimų pristatymu. Pašnekovė ne tik priminė jau daug kam gerai pažįstamus ir ne kartą žaistus stalo žaidimus „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“, „Ypatinga Lietuva“, „Auksinis protas“, „Kas ir kodėl?“, bet ir apžvelgė jau gegužės mėnesį pasirodysiančias žaidimų naujienas.

R. Jankūnaitė trumpai, bet išsamiai pristatė keletą leidyklos leidžiamų knygų suaugusiems. Paminėta Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. A. Šimėno knyga „SSRS pertvarka (Perestroika)“, kurioje aptariamos SSRS politinės, ekonominės sistemos pertvarkos (Perestroikos) 1985–1991 metų laikotarpiu. Autorius Č. Stonys knygoje „Laistant kertamą medį„ jautriai, bet tiesiai aprašo savo vykdytą veiklą, iškilusius sunkumus ir perteikia tai, kas svarbu ir vertinga kiekvienam iš mūsų, parodo, kas yra žmoniškumas ir viltis. S. Dambrauskaitės-Bakutienės knygoje „100 patarimų, kaip išlaikyti vairavimo egzaminą“ pateikiami paprasti, patikrinti ir lengvai pritaikomi patarimai, padėsiantys atsikratyti baimių, drąsiai sėsti prie vairo ir sėkmingai išlaikyti B kategorijos vairavimo egzaminus. Pradžiuginti ir daržininkai bei namų puoselėtojai. Jiems pasiūlytos dvi knygos: „Daržas mažame sklype“ ir „Didžioji jaukių namų knyga“.

Antroji susitikimo dalis buvo skirta vaikams. Pristatytos ženklo „Debesų ganyklos“ vaikiškos knygos. Ši pristatymo dalis buvo be galo spalvinga ir žaisminga. Pašnekesio viešnia labai žaismingai ir įdomiai apžvelgė literatūrą mažiesiems skaitytojams. Labai spalvinga ir graži paveikslėlių knyga „Mažas skubus reikaliukas“, kurioje vos įžengus į turgų, mažąją katytę Evą prispaudžia mažas skubus reikaliukas. Leidykla siūlo ir istoriją net pačiam netvarkingiausiam monstriukui „Net monstrai tvarkosi“. Pradedantiems skaityti labai pravers knygelė „Skiemenuota abėcėlė“, kurioje pateiktos iliustruotos raidės, suskiemenuoti žodžiai ir sakiniai. Geriausios metų knygos vaikams autorės D. Kandrotienės edukacinė istorija „Tukas mokosi dalintis“ pamokys vaikus, kad dalintis yra kur kas geriau nei slėpti daiktus nuo draugų. Naujus slieko nuotykius ir norus vaikai galės sužinoti perskaitę S. Paltanavičiaus knygelę „Jei sliekas būtų paukštis“. Jaunieji astronomijos gerbėjai knygoje „Kelionė po naktinį dangų“ galės pakeliauti po galaktikas, žvaigždes, ūkius, planetas kartu su pelyte Felicija. Visuminio šeimos ugdymosi akademijos „Family Lab Academy“ edukologių J. Starkutės ir I. Neimantės knyga „Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?“ padės tėvams atsakyti į daugybę klausimų, kylančių pačiu svarbiausiu vaikų auginimo ir ugdymo laikotarpiu – nuo gimimo iki 5 metų.

Pristatytos ir leidyklos leidžiamos knygų serijos vaikams. Skaitytojams gerai pažįstamos „Magiškų gyvūnų mokykla“, „Mokyklos detektyvai“, „Prašau neatidaryti!“, „Pasaiba“, „Aš ir nevykėliai“ knygų serijos. Išskirtinį dėmesį pašnekovė skyrė K. Olsberg knygoms „Berniukas baltame kambaryje“, „Mergaitė keistoje šalyje“ ir netrukus pasirodysiančiai naujausiai šios trilogijos daliai. Paauglius gali sudominti G. Skretting knyga „Mėnulis ir kitos nelaimės“, J. Petrovič knyga „Viskas bus gerai“, P. Forde bestselerių serija „Žodžių sąrašas“.

Baigdama kalbėti apie ženklo „Debesų ganyklos“ leidžiamas knygas, pašnekovė pasiūlė užsukti ir į šio ženklo „Youtube“ kanalą „DEBESŲ TV“.

Trečiojoje susitikimo dalyje R. Jankūnaitė pristatė dvi ženklu „Virtuvės knyga“ pažymėtas knygas: gegužės mėnesį pasirodysiančią I. Koscelkovskienės knygą „Grilis. Nuo žarijų iki patiekalų“ ir receptų knygą „Mamos namų virtuvė“.

Susitikimo pabaigoje pasidalinta įžvalgomis apie jaunimo literatūrai būdingą tematiką. Pašnekesys buvo labai įdomus, žaismingas ir kupinas puikios nuotaikos.

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10