Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-04-28



Balandžio 28 dieną Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka surengė virtualų susitikimą su rašytoja, žurnaliste, naujausios knygos „Atsitiko“ autore Dalia Kutraite.

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė šiomis dienomis vyksta visose Lietuvos bibliotekose. Šiemet bibliotekos ieško naujų formų, naujų galimybių, ne išimtis ir Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka. Susitikimas su rašytoja organizuotas virtualiai, bibliotekos Facebook paskyroje. Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė pristatė ir didžiausią dėmesį skyrė naujausiai Dalios Kutraitės knygai „Atsitiko“. Autorė nuoširdžiai dalinosi prisiminimais apie 2020-ųjų metų kovo mėnesį nutikusį patyrimą, kuomet drauge su sutuoktiniu ji įstrigo 20-čiai dienų karantine italų kruiziniame laive Costa Victoria.

Susitikime Dalia Kutraitė apžvelgė ir didelio skaitytojų dėmesio sulaukusią knygą – „Dalia Kutraitė kalbina“. Knygoje aprašytos įžymių žmonių mintys, išgyvenimai, kurie išlieka nepavaldūs laikui, kuriuose kiekvienas gali rasti kažką artimo, savito.

Rašytoja savo kūriniuose aprašo realius žmones ir įvykius, ne išimtis – romanas „Nokstančių bananų kvapas“. Romane vaizduojama moters gyvenimo istorija, jos pasiryžimas kovoti už savo saugumą, orumą, finansinį stabilumą sovietmetyje.

Pokalbio metu Dalia Kutraitė šiltai ir su didžiule pagarba atsiliepė apie kiekvieną savo sutiktą ir aprašytą žmogų. Rašytoja paminėjo, kad ateityje skaitytojus pradžiugins dar dvejomis knygomis. Nekantriai laukiame.
 

V. Rudauskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10