Apie mus

Naujienos



Balandžio 28 d. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga nuotoliniu būdu vyko metodinis darbuotojų pasitarimas.

Pasitarimo pradžioje Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorė J. Šimkevičiūtė pasveikino prie kolektyvo prisijungusią Viktoriją Rudauskienę, kuri šį mėnesį pradėjo dirbti Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje. Naujai darbuotojai direktorė linkėjo sėkmės, naujų idėjų ir sumanymų skatinant skaitymą ir populiarinant literatūros sklaidą.

Vėliau direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė pristatė pranešimą „Baltų vienybės dienos tradicijų formavimasis Lietuvoje XXI a. pr.“. Pranešimo metu buvo kalbėta apie naujų tradicijų atsiradimą ir pritaikymą, lietuvių-latvių vienybės idėjos puoselėjimą, Saulės mūšio metinių minėjimų istoriją ir įamžinimą, Baltų vienybės ugnių sąšaukos istoriją ir tradicijas. G. Vilčiauskienė akcentavo, kad šiemet bus minimos 785-osios Saulės mūšio metinės ir kvietė bibliotekininkes pagalvoti ir suplanuoti renginių šiai datai paminėti.

Po pranešimo LBD Joniškio skyriaus pirmininkė Zita Grigutytė pristatė bibliotekos darbuotojams skirto konkurso „Aš ir mano gyvenimas 2026 m.“ rezultatus. Konkurso laureatės – Stupurų filialo vyresn. bibliotekininkė V. Jašinskienė, Rudiškių filialo vyresn. bibliotekininkė I. Lacienė ir Stungių filialo vyresn. bibliotekininkė D. Kidelienė.

Pasitarimo pabaigoje išrinktos geriausios 2020 m. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkės. Kaip ir kiekvienais metais, vykstant Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyrius organizavo geriausio metų bibliotekininko rinkimus. Geriausia 2020-ųjų metų Viešosios bibliotekos bibliotekininke išrinkta direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė – už projektinę veiklą, indėlį kuriant ir plėtojant bibliotekos veiklas, naujų darbo metodų taikymą, gerosios bibliotekos veiklos patirties sklaidą ir aktyvų atstovavimą bibliotekai. Geriausia filialo bibliotekininke išrinkta Stungių filialo vyresn. bibliotekininkė Diana Kidelienė – už projektinę veiklą, indėlį ir plėtojant bibliotekos veiklas, tradicijų puoselėjimą, vartotojų pripažinimą ir aktyvų atstovavimą bibliotekai bendruomenėje.

Pasitarimo pabaigoje darbuotojai kviesti tiesiogiai bibliotekos Facebook puslapyje stebėti susitikimą su žurnaliste Dalia Kutraite.
 
Viešosios bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10