Apie mus

Naujienos



Gegužės 7 d. Plikiškių bibliotekoje vyko edukacinis renginys, skirtas Europos dienai.

Gegužės 9-oji – Europos diena – kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Lietuva šiemet jau 17 kartą mini šią dieną.

Plikiškių biblioteka kiekvienais metais pažymi šią datą kartu su savo lankytojais, todėl ir šiemet, gegužės 7-ąją, vyko edukacinis kiemo renginys „Mes – kuriantys europiečiai“. Mažieji skaitytojai kartu su bibliotekininke Aušra Kriščiūniene gamino aukso spalvos žvaigždes – ES vėliavos simbolius. Vaikai sužinojo, kokios šalys priklauso ES ir kad 12 aukso spalvos žvaigždžių ratas mėlyname fone simbolizuoja Europos tautų vienybę, solidarumą ir darną.

Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro kieme bibliotekos lankytojai, rankose laikydami pagamintas žvaigždes, atkartojo vėliavos simbolių ratą. Geltonos veido kaukės, balionai, vėliavėlės sukūrė šventinę nuotaiką ir leido pasijusti kiekvienam svarbiu piliečiu. Juk mes – kuriantys europiečiai!

Edukacijos vaizdo įrašą, kaip pasigaminti aukso spalvos žvaigždę, galite rasti Plikiškių bibliotekos facebook paskyroje https://www.facebook.com/plikiskiu.biblioteka.

 A. Kriščiūnienės inf.
 


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10