Renginiai

Virtualus susitikimas su rašytojomis Irena Buivydaite ir Gina Viliūne

  2021-05-07



Gegužės 7 dieną Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyrius surengė virtualų susitikimą su rašytojomis Irena Buivydaite ir Gina Viliūne.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti surengtas susitikimas su naujausias knygas išleidusiomis autorėmis. Susitikimas buvo tiesiogiai transliuojamas bibliotekos Facebook paskyroje. 

Rašytoja Gina Viliūnė pristatė neseniai išleistą detektyvinį romaną „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“. Tai pirmasis Ginos Viliūnės detektyvo žanro romanas. Šiame romane aprašomi gimtajame rašytojos mieste Vilniuje nutikę įvykiai XVI amžiuje. Rašytoja pasidalino įžvalgomis, kad detektyvo žanro romanas puikiai atskleidžia žmonių kasdienybę viename ar kitame istoriniame laikotarpyje. Skaitytojų ateityje laukia romano „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“ tęsinys. Autorė taip pat pristatė vaikams skirtą knygelę apie Lietuvos paukščius. Kūrinyje „Kur dingo gandras Grantas“ pasakojama iš tiesų egzistuojančio gandro Granto istorija Ventės rage.

Naujausią (jau keturioliktąjį) romaną „Mėnesiena ir tu“ skaitytojams pristatė ir aptarė rašytoja Irena Buivydaitė. Visuose rašytojos kūriniuose jaučiamas muzikinis leitmotyvas, ne išimtis ir naujausiasis romanas. Rašytoja atskleidė, kad romanuose nesiekia vaizduoti realių personažų charakterių, todėl ir kūrinyje „Mėnesiena ir tu“ ‒ sukuriamas įsivaizduojamo šviesaus ir pozityvaus vyro portretas. Irena pristatė ir savo verčiamus korėjiečių rašytojų kūrinius: „Jei turėčiau tavo veidą“ ir „Saldi užmarštis“. Rašytoja prisipažino, kad savo neišpildytas užmačias ir neaprašytus epizodus ji perkelia į tuo metu rašomą naujausią kūrinį.
 
V. Rudauskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10