Renginiai

Virtualus susitikimas su Elėjos bibliotekininkėmis

  2021-05-13



Gegužės 13 dieną Plikiškių biblioteka organizavo virtualų susitikimą su Elėjos bibliotekos darbuotojomis.

Draugystė su šia biblioteka trunka jau ne vienerius metus, tad aptarti bendradarbiavimo perspektyvas ir galimybes pandemijos metu yra svarbu. Susitikime taip pat dalyvavo Plikiškių kaimo bendruomenės pirmininkas Vaclovas Martinaitis, bibliotekos jaunimo atstovės Viktorija ir Darija Jokštytės. Buvo pasidalinta mintimis apie bibliotekų, bendruomenės narių veiklas karantino laikotarpiu, bendrus virtualius renginius. Jaunimo atstovės pristatė neseniai įsikūrusią Jaunąją bendrovę „AugaMe“, jos facebook paskyrą, veiklas bei paslaugas.

Bendruomenės pirmininkas V. Martinaitis išsakė mintį, kad šiuo nelengvu laiku, kai tiesioginis bendravimas, renginiai sustabdyti, svarbu palaikyti ryšį nors virtualiai, tęsti pradėtus darbus tik kitomis sąlygomis.    

Elėjos bibliotekos vedėja Dace Rače su nostalgija prisiminė vykdytus bendrus projektus, renginius, kuomet buvo galimybė susitikti, atvykti vieniems pas kitus ir pamokė  pasigaminti knygos skirtuką.

Bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė padėkojo visiems dalyvavusiems susitikime, pasidžiaugė, kad per visą pandeminį laikotarpį nenutrūko ryšys tarp Elėjos ir Plikiškių bibliotekų, bendruomenės narių, dalinamasi gerąja darbo patirtimi, organizuotos bendros virtualios parodos. Birželio mėnesį susitarta vėl susitikti virtualiai ir  organizuoti literatūrinę popietę.

 A. Kriščiūnienės informacija
Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10