Renginiai

Vasaros popietė Bariūnų bibliotekoje

  2021-07-12



Liepos 12 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale vyko edukacinė popietė vaikams „Atrandame nuotykių kupiną vasarą“.

Vasara – nuostabus metų laikas, kai mėgaujamės saule, vandeniu, šiltu vėjeliu, kai galime sau leisti lakstyti basomis po pievą ir gaudyti margasparnius drugelius, atsigulti ant šiltos, žalios žemės ir nuskrieti kartu su debesimis į fantazijų pasaulį...

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė į biblioteką užsukusiems mažiesiems lankytojams pasiūlė išbandyti ir pasimėgauti bibliotekos siūlomomis pramogomis. Vaikai susipažino su įvairių rūšių stalo žaidimais, keletą jų išbandė. Labiausiai patiko žaisti žaidimą „Vilkai ir avys“. Vėliau bibliotekininkė pasiūlė užduotį mažiesiems. Jiems reikėjo išeiti į lauką ir apėjus aplink bibliotekos pastatą prisirinkti įvairios gamtinės medžiagos, įsidėmėti, kokie augalai auga, kokie pastatai stūkso. Vaikai grįžo kupini pakilios nuotaikos ir pilni įspūdžių, pasakojo, kas ką matė. Smagu stebėti vaikus, jų nuoširdų džiaugsmą kiekviena smulkmenėle. Iš prisirinktų šakelių, lapelių, akmenėlių ir gėlių ant didelio popieriaus lapo mažieji kūrė šiltą ir nuotaikingą vasarą.
Kiekvienas išgyventas šiltas ir malonus jausmas – tai indėlis į vaiko mažą širdelę.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10