Apie mus

Naujienos



Liepos 22 d. kultūros centro salėje „Po palme“ Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka ir meno mylėtojų sekcija „Mūzų prisilietimas“ pristatė joniškietės Vidos Šutinienės knygą „Valandos vienatvėje“.

      Vida eilėraščius rašo nuo mokyklos suolo, prirašyta keletas storiausių sąsiuvinių. Visa tai pamačiusi, kaimynė Dzintra Staniulienė paskatino leisti eilėraščių knygą. Autorę tam žingsniui teko ilgai įkalbinėti, į pagalbą atėjo poetas Jonas Ivanauskas, kuris pasiūlė knygos struktūrą, padėjo atrinkti eilėraščius. Taip atsirado šeši skyriai: „Jaunystės takais“ (1949−1953), „Po gimtinės dangum“ (1954−1979), „Gyvenimo sūkuriai (1994−1999), „O šaltiniai nuskambėjo“ (2002−2007), „Širdies virpesiai (2009−2014), „Einu į save (2015−2020), rinkinyje yra ir dvi dainos. Vidos Šutinienės posmams muziką sukūrė Danutė Poliakienė. Renginyje pagyvenusių žmonių asociacijos ansamblis „Sidabrė‘‘ ir atliko šiuos kūrinius. Vida taip pat kažkada buvo aktyvi šio ansamblio narė.
Knygos redaktorė Dzintra Staniulienė pasakojo, kad autorė yra be galo jautri žodžiui, jo skambesiui. Su Vida teko nemažai padiskutuoti dėl žodžių kirčių posmuose.
Vida Šutinienė-Ramonaitė yra joniškietė, mokėsi tuometinėje 1-ojoje vidurinėje mokykloje, studijavo Vilniaus kultūros ir švietimo technikume, įgijo bibliotekininkės specialybę. Vida dirbo bibliotekose, dalyvavo kultūrinėje ir visuomeninėje veikloje. Tik jau sugrįžus į Joniškį teko pakeisti darbo profilį, bet meilė knygoms išliko visą gyvenimą. Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė Rita Brazauskienė, kuri skaitė Vidos eilėraščius, ją pristatė, kaip vieną aktyviausių bibliotekos skaitytojų, knygų mylėtoją, kuri ir pati yra sukaupusi didelę biblioteką.
Vidą Šutinienę sveikino gausus būrys bičiulių ir draugų, rajono mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, LR Seimo narys Liudas Jonaitis.
Nuoširdumas, meilė žmonėms, knygai, dainai, poezijai yra Vidos Šutinienės vertybės, kurias ji puoselėja savo gyvenimo kelyje ir dalina aplinkiniams.

Vijoleta Kuprevičienė

Jono Ivanausko nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10