Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-08-13



Rugpjūčio 13 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, Algimanto Raudonikio meno mokyklos Atviras jaunimo centras ir Joniškio kultūros centras tradiciškai suvieniję jėgas suorganizavo jaunimui Tarptautinę jaunimo dieną.

Šiais metais jaunimas buvo kviestas dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, kurias organizavo Algimanto Raudonikio meno mokyklos Atviras jaunimo centras, Joniškio visuomenės sveikatos biuras, Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, Mato Slančiausko progimnazija, Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centras. Jaunimas išbandė Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos 3D rašiklius ir grafinę piešimo planšetę.  M. Slančiausko progimnazijos komanda mokė susikurti papuošalą – boružėlę, Visuomenės sveikatos biuras kvietė susipažinti su savo kūnu dėliojant žmogaus kūno raumenų dėlionę bei sveriantis kūno sudėties analizatoriaus svarstyklėmis.

Vėliau Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kvietė jaunimą į neformalų susitikimą su Lietuvos rusų dramos teatro aktoriumi Valentinu Kirejevu (2010 m. apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“ už Ivano Balakirevo vaidmenį spektaklyje „Juokdarys Balakirevas“), įkūnijusiu „Šramo“ personažą populiariame LNK televizijos seriale „Rimti reikalai“. Aktorius pasakojo apie teatro ir televizijos užkulisius, savo kaip aktoriaus kelią, linksmus nutikimus vaidinimų ir filmavimų metu, serialo „Rimti reikalai“ tęsinį naujajame LNK sezone. V. Kirejevas jaunimui linkėjo būti nuoširdiems, sąžiningiems bei kurti geresnę ateitį sau ir kitiems.

Vakare Joniškio kultūros centras suorganizavo Gabijos Lukrecijos Petrauskaitės ir grupės koncertą lauko estradoje, o Atviras jaunimo centras kvietė stebėti pripučiamo lauko kino „Geroji pusė“.

G. Vilčiauskienės inf.
A. Danieliaus nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10