Duomenų bazės

Vinas

COBEN, Harlan

Naujas „The New York Times“ bestselerių autoriaus Harlan Coben trileris „Vinas“ – įtraukianti istorija, kuri atskleidžia, kas nutinka, kai mirusio žmogaus paslaptys patenka į žavaus antiherojaus rankas.

Pagrindinis knygos veikėjas Vinzoras Hornas Lokvudas Trečiasis, draugų vadinamas Vinu, yra turtingas. Labai turtingas, ekscentriškas, egoistiškas, mėgstantis vienos nakties nuotykius. Jei esate rašytojo gerbėjas, šį personažą sutikote kitose knygose, nes jis yra artimas Mairono Bolitaro draugas. Dabar turtuolis tapo pagrindine žvaigžde, nes „Vinas“ – pirmoji Harlan Coben ciklo apie Vinzorą Horną Lokvudą Trečiąjį dalis.

Daugiau nei prieš dvidešimt metų turtinga paveldėtoja Patricija Lokvud buvo pagrobta ir keliems mėnesiams įkalinta nuošalioje vietoje. Apiplėšimo ir pagrobimo metu jos tėvas buvo nužudytas. Merginai pavyko pabėgti, tačiau pagrobti šeimos turtai niekada nebuvo sugrąžinti, o pagrobėjai liko neišaiškinti.

Iki dabar. Aukštutiniame Vestsaide Niujorke savo prabangiame bute nužudomas atsiskyrėlis. Kartu su jo kūnu aptinkamas iš Lokvudų pavogtas paveikslas ir lagaminas su inicialais VHL3. Pirmą kartą per daugelį metų FTB turi už ko užsikabinti. Ir ne tik Patricijos pagrobimo byloje, bet ir dėl kito neišaiškinto nusikaltimo. Lagaminas ir paveikslas veda juos prie konkretaus įtariamojo.

Vinzoras Hornas Lokvudas Trečiasis nežino, kaip jo lagaminas pateko į nužudyto žmogaus namus. Tačiau jo susidomėjimas auga, ypač po to, kai FTB atskleidžia, kad žmogus, kuris pagrobė jo pusseserę, susijęs ir su teroro aktu. Vinas turi pranašumą prieš valdžios atstovus: ryšius, milžiniškus turtus, neribotus išteklius ir savotišką teisingumo jausmą. Ir jis pradeda savo tyrimą.

Harlan Coben (g. 1962 m.) – garsus amerikiečių trilerių ir romanų rašytojas. Dauguma jo knygų vos išleistos patenka į „The New York Times“ bestselerių sąrašus. Lietuvoje irgi turime nemažą būrį autoriaus gerbėjų. Populiarumo autorius sulaukė sukūręs daugelio savo romanų veikėją Maironą Bolitarą, kuris dažnai įsipainioja į žmogžudysčių tyrimus. Harlan Coben tapo pirmuoju autoriumi, kuris gavo visus detektyvams skiriamus apdovanojimus – „Edgar“, „Shamus“ ir „Anthony“.

Paskutinio redagavimo data: 2021-09-16