Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-09-23



Rugsėjo 22 d. Joniškio rajono Jono Avyžiaus viešoji biblioteka jau aštuntą kartą pakvietė paminėti Europos paveldo dienas.

     Šių metų tema buvo „Įtraukiantis paveldas“. Kaip rašoma Europos paveldo dienų programoje, tokių renginių tikslas yra „geriau pažinti greta esantį kultūros paveldą, suvokti jo vertę, žadinti susidomėjimą juo, įsitraukti ir kitus įtraukti į jo išsaugojimo sąjūdį, išmokti jį saugoti, tausoti ir išradingai naudoti“.
     Nuo rugsėjo 10 d. bibliotekos languose eksponuojama joniškiečio Ričardo Norkaus fotografijų paroda „Joniškis iš paukščio skrydžio“. Ričardas yra „Saulės“ pagrindinės mokyklos informacinių technologijų įrangos prižiūrėtojas, šiuo metu jau dirbantis ir rajono savivaldybėje kompiuterių sistemų specialistu. Jis jau daug metų fotografuoja, filmuoja Joniškį, rodo jo apylinkių gamtos grožį. Parodoje languose eksponuojama tik dvylika nuotraukų, o renginio dalyviai turėjo progą pažiūrėti Ričardo sukurtą filmuką apie Joniškį ir dar dešimtis nuotraukų, fotografuotų iš aukštai, su dronu. Ričardas pasakojo, kad valdo jau trečią droną, kad pirmojo kartą nepavyko sėkmingai nutupdyti. Tačiau dabar jo meistriškumą ir, žinoma, pilietiškumą įvertino ir rajono vadovai. Ričardui ranką spaudė ir dėkojo Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius ir Administracijos direktorius Tomas Armonavičius. Savo kolegos darbštumu, paslaugumu, gebėjimu rasti gerą kadrą džiaugėsi ir „Saulės“ pagrindinės mokyklos kolektyvo nariai.
     O kad Joniškis būtų gražus, patrauklus tiek miestiečiui, tiek turistams rūpinasi rajono vyr. architektė Daiva Bičkienė. Ji pakomentavo Ričardo užfiksuotus kadrus, papasakojo kaip sekėsi įgyvendinti idėjas, pristatė naujus sumanymus.
Ričardo Norkaus fotografijų paroda bibliotekos languose „Joniškis iš paukščio skrydžio“ dar bus eksponuojama iki rugsėjo pabaigos.

Vijoleta Kuprevičienė

Ritos Mačiukienės nuotraukos



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10