Renginiai

Dalios Tamošauskaitės „Vėjai“

  2021-10-13



Spalio 12 d. Raudonojoje sinagogoje savo naują poezijos knygą „Vėjai“ joniškiečiams atvežė ir pateikė viešnia iš Skuodo, Lietuvos rašytojų sąjungos narė Dalia Tamošauskaitė.

      Renginio vedėja Alina Jonaitienė išsamiai pristatė autorę ir knygą. Dalia Tamošauskaitė-Zabitienė yra žurnalistė, Skuodo rajono laikraščio „Mūsų žodis“ valdybos pirmininkė-redaktorė, Skuodo literatų klubo „Nojus“ vadovė, Žemaičių kultūros draugijos narė, etninės kultūros puoselėtoja.
    Poezijos rašymas yra tik viena iš daugelio jos veiklos sričių. Autorė pasakojo, kad rašo ji daug ir pastoviai, gimstančius posmus užfiksuoja ant servetėlių, parduotuvės kasos kvitų, nes neužrašyta mintis staigiai „išgaruoja“. Tokių eilėraščių ji turi prikaupusi nemažai, tačiau, kai reikia juos sudėti į knygą, tampa labai savikritiška, jai atrodo, kad visi tokie užrašai niekam tikę. Knygos redaktorius Justinas Kubilius turėjo labai pasistengti, kad jie išvystų dienos šviesą. Poetė jam yra dėkinga jau už antrą redaguotą knygą, pirmoji „Vabalai“ išleista 2013 m.
     Dalia yra ir puiki skaitovė, ji paskaitė keletą savo naujausių eilėraščių. Nuoširdžiausiai žodžiai liejosi žemaitiškai, nes kaip ji pati sakė, kad tai yra jos gimtoji kalba, o lietuvių kalba yra tik išmokta. Tačiau –
„Pati tikriausia poezija yra tyla.
Bet jos klausytis sunkiau nei skaityti.
O kol yra skaitančių, netrūksta ir rašančių.
Kažin, kurių daugiau?…“ (Dalia Tomašauskaitė)

Vijoleta Kuprevičienė

Ritos Mačiukienės nuotraukos



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10