Apie mus

Edukacijos senjorams Maldeniuose



Maldenių bibliotekoje prasidėjo kūrybiniai užsiėmimai senjorams „Atgaiva akims, širdžiai ir rankoms“, finansuojami iš Skaitymo skatinimo programos.

Pirmasis užsiėmimas buvo skirtas skrebinimo technikai.

Skrebinimas – vis labiau populiarėjanti rankdarbių rūšis. Naudojant šią techniką, galima pasigaminti originalius atvirukus, knygų skirtukus, įvairiausiomis detalėmis iš popieriaus dekoruotus nuotraukų albumus.

Spalio 22 d. ryte į Maldenių biblioteką susirinko Maldenių ir aplinkinių kaimų moterys, kurioms skrebinimo edukaciją pravedė Joniškio rajono savivaldybės J. Avyžiaus viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Dovilė Valuckienė. Ji papasakojo kas yra skrebinimas, parodė įvairiausių skrebinimo darbelių pavyzdžių, supažindino su skrebinimo priemonėmis (kirtimo aparatu, kirtimo ir reljefo formelėmis, lipdukais, blizgučiais, antspaudėliais ir t.t.) bei darbo specifika.

Naudojant skrebinimo techniką, moterys kūrė sveikinimo atvirukus. Namo skirstėsi nešinos darbo rezultatais – originaliais savo rankomis sukurtais atvirukais.

Edukacijos suaugusiems vyks kiekvieną penktadienį 10–12 val. (jei tik leis pandeminė situacija ir tik turintiems galimybių pasus) iki gruodžio mėn. Bus daromi atvirukai, kalėdiniai žaisliukai, piešiama ir kt.
 
L. Adomaitienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10