Apie mus

Naujienos

  2021-10-28



Skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ metu visoje Lietuvoje buvo perskaityta daugiau nei 100 000 knygų. „Knyga – vasaros desertas!“ – skelbė šių metų akcijos šūkis.

Iškalbingi skaičiai

Akcijos „Vasara su knyga“ populiarumas auga kasmet: šią vasarą Lietuvoje buvo perskaityta daugiau nei 100 000 knygų, t.y. beveik 10 000 knygų daugiau nei praėjusiais metais. Iš viso iššūkį įveikė beveik 18 000 gyventojų.

Iš penkių pasiūlytų užduočių, didžiausio dalyvių susidomėjimo sulaukė užduotis perskaityti detektyvinę knygą. Geriausiai dalyvių įvertintų knygų topo viršūnėje atsidūrė Audronės Macijauskienės knyga „Kur vienaragis dabar?“, o populiarumu nepralenkiamas tapo J. K. Rowling bestseleris „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“.

„Šių metų puikūs rezultatai parodė, kad vasarą skaito visa Lietuva, neišskiriant konkrečios amžiaus grupės, socialinės padėties ar išsilavinimo. Tai mus džiugina labiausiai, to mes siekiame grįždami kiekvieną vasarą su nauju iššūkiu savo skaitytojams,“ – dalinosi įspūdžiais „Vasara su knyga“ koordinatorius Tomas Pauliuščenka.

„Vasara su knyga“ – jau šeštą kartą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos kartu su LR kultūros ministerija rengiama  skaitymo skatinimo akcija. Akcija prisijungė ir prie Lietuvos viešųjų bibliotekų iniciatyvos „Biblioteka visiems“ siekdama, kad skaitymo iššūkis įtrauktų kuo įvairesnes, net ir atskirtį patiriančias, socialines grupes.

Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitytojai taip pat aktyviai prisijungė prie šios akcijos.

Pasibaigus akcijai bibliotekai buvo įteiktas diplomas  už labiausiai išaugusį 2021 m. Skaitymo iššūkį įveikusių dalyvių skaičių.

DĖKOJAME VISIEMS MŪSŲ RAJONO SKAITYTOJAMS, DALYVAVUSIEMS ŠIOJE SKAITYMO SKATINIMO AKCIJOJE.

 

Paskutinio redagavimo data: 2021-10-28