Apie mus

Originali poezijos programa „...Ant bibliotekos stogo...vakaro poezija...“

  2021-11-23



Nacionalinė biblioteka savo „YouTube“ kanale siūlo originalią poezijos programą „...Ant bibliotekos stogo...vakaro poezija...“, kurios sumanytojas – režisierius Vytenis Pauliukaitis.

„Statistika skelbia, kad šiais laikais poeziją skaitome vis rečiau... Tikiuosi, kad naujasis mūsų TV poezijos projektas „...Ant bibliotekos stogo...vakaro poezija...“ paskatins žmones atsiversti namuose turimus poezijos tomelius ar ateiti į biblioteką ir išsirinkti eilėraščių knygą. Projekto kūrybinė grupė kartu su lietuvių poetais ragina skaitytojus „užsikrėsti“ poezija. Ji – vaistas nuo visų negalių ir ligų“, – šypsosi idėjos sumanytojas Nacionalinės bibliotekos TV studijos režisierius Vytenis Pauliukaitis.

Lietuvos rašytojų sąjunga programos kūrėjų kvietimu pasidalino su savo nariais. Projektu susidomėjo įvairaus amžiaus kūrėjai ne tik iš sostinės. Nacionalinėje bibliotekoje apsilankė ir savo eilėraščius ant bibliotekos stogo skaitė įvairiomis literatūrinėmis premijomis apdovanoti įvairių kartų, įvairių stilių Lietuvos poezijos kūrėjai: Sara Poisson, Jūratė Sučylaitė, Violeta Židonytė, Indrė Valantinaitė, Steponas Algirdas Dačkevičius, Albinas Galinis, Vytautas Kaziela, Mindaugas Valiukas, Tadas Žvirinskis.

Trumpos rudens ir žiemos dienos primena, kad poezijos skleidžiamo jaukumo, šilumos, nostalgijos galime ieškoti patogiai įsitaisę ir prie kompiuterių ekranų. Tad maloniai kviečiame į virtualius pasimatymus su poezijos mūzos palytėtaisiais – įvairių kartų, įvairių stilių Lietuvos poezijos kūrėjais.

Visus devynis šio ciklo epizodus kviečiame žiūrėti Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale.

Nuoroda: https://www.youtube.com/hashtag/antbibliotekosstogo

 

Paskutinio redagavimo data: 2021-11-23