Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-11-25



Lapkričio 25 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko tradicinė bibliotekos bičiulių popietė „Švenčių laukime knyga pasidalinkime“.

Popietės metu bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė supažindino su akcijos „Metų knygos rinkimai“ naujovėmis, prisiminė sėkmingiausius, gausiausius lankytojais bibliotekos renginius, minėjo kokioms žymioms asmenybėms, istorinių įvykių ir kultūrinių reiškinių sukaktims, svarbioms valstybės gyvenimo sritims bus skirti 2022 metai. 

Antroje popietės dalyje  lankytojos dalinosi įspūdžiais iš perskaitytų knygų, džiaugėsi gerų knygų gausa bibliotekoje. Nauju atradimu tapo Sally Salminen knyga „Katryna“, kuri šiemet buvo rekomenduota suaugusiems Šiaurės šalių literatūros savaitės metu. Kai kurios skaitytojos įžvelgė šios knygos sąsajų su kita, ne mažiau pamėgta knyga – Delia Owens „Ten, kur gieda vėžiai“. Buvo įminta mįslė, kas gi slepiasi po Eglės Juozapos (romanas „Juozapa ir jos seserys“) slapyvardžiu. Skaitytojos džiaugėsi, kad jau išbandė pyragus iš naujausios N. Narmontaitės knygos „Aktoriai ir(gi) skanėdos. Ko neragavo žiūrovai“.

Renginio pabaigoje bibliotekininkė įteikė padėkas aktyviausiems bibliotekos lankytojams ir partneriams: Plikiškių kaimo bendruomenės pirmininkui V. Martinaičiui – už bendruomeniškumą organizuojant bendras projektines veiklas, Plikiškių savarankiško gyvenimo namams – už aktyvų dalyvavimą renginiuose, V. Mankevičienei ir I. Balčiūnienei – už pagalbą organizuojant rankdarbių ir fotografijų parodas, D. Martinaitienei, R. Grubienei, J. Rimkuvienei – už dalyvavimą akcijoje „Vasara su knyga“.

A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10