Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-11-30



Kepalių bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Žiemos švenčių belaukiant“.

Artėjant žiemos šventėms visi nori kuo gražiau pasipuošti namus, todėl  Kepalių  biblioteka surengė edukacinį užsiėmimą „Žiemos švenčių belaukiant“. Edukaciją vedė floristė Zita Kavaliauskienė.

Pirmiausia ji parodė, kaip greitai iš kelių eglės šakų pasidaryti nykštuką, kuris gali papuošti ir kiemą, ir patalpas. Po to edukatorė supažindino su Kalėdinio vainiko pynimo subtilybėmis. Pripynusi karkasų iš lanksčių vijoklių šakų, paruošusi kelias kraiteles džiovintų augalų ir įvairių floristinių reikmenų, negailėdama praktinių patarimų Z. Kavaliauskienė leido renginio dalyvėms iš jų kurti savo puošmeną. Kalėdinis vainikas gali būti gaminamas iš įvairių medžiagų: eglių, pušų šakelių, šiaudų, kankorėžių, tradiciškai galima puošti eglės žaisliukais, kankorėžiais, bet galima įdėti ir augalų sėklų, džiovintų žolių – taigi visus metus verta rinkti ir džiovinti žaliavą. Kad vainikas būtų patvaresnis ir blizgėtų, jį reikia apipurkšti stiprios fiksacijos plaukų laku.

Edukacijos dalyvės noriai taikė žinias, drąsiai eksperimentavo ir liko patenkintos savo darbo rezultatais – originaliomis namų puošmenomis.
               
R. Blavaščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10