Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-12-13



Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje Joniškio „Saulės" pagrindinės mokyklos 7-okai išbandė bibliotekos siūlomas Kultūros paso paslaugas.

Mokiniai, naudodami skrebinimo techniką, kūrė savo knygos viršelį pagal Kultūros paso paslaugą  „Mano knygos viršelis“. Užsiėmimą vedė Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo vyresn. bibliotekininkė Dovilė Valuckienė. Literatūrinė edukacija „Mano knygos viršelis“ kviečia mokinius trumpam pabūti rašytojo ir dailininko „kailyje“ ir sukurti individualų savo knygos viršelį naudojant naują rankdarbių meno rūšį – skrebinimą. Paslaugos pradžioje mokiniai supažindinami su svarbiausiais knygos sudėtiniais elementais, jų vieta knygoje. Vėliau mokiniai supažindinami su skrebinimo technika, priemonėmis ir jų naudojimo galimybėmis. Susipažinę su technika ir knygų elementais, mokiniai individualiai kuria savo knygos viršelį.

Vėliau mokiniai išbandė kitą Kultūros paso paslaugą – edukacinį užsiėmimą „Šiuolaikinis internetinis folkloras: memai“. Jo metu mokiniai susipažino su šiuolaikiniu folkloru kurdami memą – kultūrinės informacijos vienetą. Paslaugos metu siekiama išryškinti „memo“, kaip šiuolaikinio internetinio folkloro istoriją, supažindinti su jo funkcijomis ir paplitimu. Taip bandoma inovatyviai pateikti folkloro kaitą istorijos ir kultūros kontekste. 
G. Vilčiauskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10