Duomenų bazės

Coco Chanel. Moteris, sukėlusi perversmą

PASQUALETTI JOHNSON, Chiara

Mados karalienės Coco Chanel vardas bus amžiams susijęs su jos išskirtiniu, su niekuo nesupainiojamu stiliumi.

Užaugusi skurde Coco anksti suprato, kad norint tapti žinomai vien įgimtų gabumų nepakaks. Kai mergaitei buvo 12-ka, motina mirė nuo tuberkuliozės, tad tėvas atidavė dukrą į vaikų prieglaudą ir dingo iš jos gyvenimo. Chanel čia ir išmoko siūti. Palikusi prieglaudą aplinkiniams ji neužsimindavo apie sunkią vaikystę, ją slėpdama pasakodavo išgalvotas istorijas. Slapyvardis Coco atsirado, kai Gabrielle Bonheur Chanel, dar prieš tapdama žinoma dizainere, dainavo kabarete. Populiariausios jos atliekamos dainos buvo „Ko Ko Ri Ko“ ir „Qui qu'a vu Coco“, pastaroji ir pasufleravo Coco slapyvardį.

Maištingos sielos Coco susikūrė ateitį ir sukėlė perversmą moteriškos mados pasaulyje, pristačiusi savo klasikiniais tapusius kūrinius, tokius kaip juoda maža suknelė, Chanel N°5 kvepalai, bižuterija, auksinėmis sagomis puošti kostiumėliai ir dygsniuota rankinė.

Jos legenda atgyja šioje biografinėje knygoje „Coco Chanel. Moteris, sukėlusi perversmą“, iliustruotoje gausybe fotografijų, kuriose drąsi ir didinga ikona tobulai įkūnija laikui nepavaldžią eleganciją, ją pavertusią nemaria.

Paskutinio redagavimo data: 2021-12-27