Apie mus

Naujienos

  2022-05-03



Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius siūlo galimybę pasinerti į dar nematytus pasaulius, išbandyti įvairias simuliacijas ir praturtinti savo laisvalaikį.

Virtuali realybė – tai dirbtinė aplinka, kuri yra sukurta programinės įrangos pagalba ir pateikta vartotojui tokiu būdu, kad vartotojas šį potyrį įsisavina kaip realią aplinką.

Virtualios realybės eksperimentinis paketas „PIMAX 5K Super“ Vaikų literatūros skyriuje įrengtas 2021 m. pabaigoje pagal projektą „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“, kurį vykdo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Tai puiki galimybė susipažinti su virtualia realybe ir dirbtiniu intelektu žaidžiant įvairius pramoginius ir mokomuosius žaidimus. Eksperimentinio paketo įrangą sudaro specialūs virtualios realybės akiniai, rankiniai valdikliai, programinė įranga.

Ateikite ir Jūs bibliotekos darbo valandomis išbandyti virtualios realybės galimybes, daugiau sužinoti apie ją, ar tiesiog smagiai praleisti laiką!

Per dieną galimas vienas seansas.

Būtina išankstinė registracija: tel. 862011372
Paskutinio redagavimo data: 2022-05-03