Apie mus

Lankytojų aptarnavimo tvarka nuo vasario 5 d.

  2022-02-05



Informuojame, kad nuo vasario 5 d. (šeštadienio) stabdomas Galimybių paso naudojimas

  • Bibliotekos patalpose ir neformaliojo švietimo užsiėmimų metu vyresni nei 6 metų lankytojai privalo dėvėti medicinines veido kaukes arba respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną.
  • Renginiuose vyresni nei 6 metų amžiaus žiūrovai ir dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas viso renginio uždarose erdvėse metu privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.
  • Reikalavimas dėvėti respiratorių ar kaukę netaikomas:
    1. neįgalumą turintiems žmonėms, kurie dėl savo sveikatos būklės respiratorių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį;
    2. atlikėjams, pranešėjams, renginių vedėjams ir kitiems scenoje esantiems asmenims repeticijų, renginių metu, asmenims vaizdo, garso įrašų, transliacijų, spaudos konferencijų, interviu metu, kai užtikrinamas saugus atstumas nuo žiūrovų ir  dalyvių;
    3. asmenims ar asmenų grupėms fotosesijų, vykdomų atskiroje patalpoje ar nuo kitų asmenų atitvertoje atskiroje erdvėje, metu.
  • Bibliotekos patalpose rekomenduojama laikytis saugaus ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo.
  • Bibliotekoje privaloma laikytis bendrųjų higienos ir saugos reikalavimų.

 

Asmenims, jaučiantiems bet kokius kvėpavimo takų infekcijos simptomus (pakilusi temperatūra, sloga, kosulys, dusulys, gerklės skausmas, čiaudėjimas, ašarojimas ir kt.), lankytis bibliotekoje DRAUDŽIAMA. Jų užsakytus leidinius galės atsiimti kiti asmenys, pateikę jų skaitytojo pažymėjimą.

Paskutinio redagavimo data: 2022-02-07