Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-03-16



Kriukų teritorinis padalinys kartu su Kriukų pagrindinės mokyklos mokytoja-metodininke Ilona Gylyte 4 klasės mokiniams organizavo žygį „Sunkus šviesos krepšys“, skirtą Knygnešio dienai paminėti.

Žygį pradėjome nuo bibliotekos. Pasikalbėję ir prisiminę Kriukų krašto knygnešius V. Pečiulį, St. Goesą, į kuprines įsidėję knygų, susiruošėme į žygį. Kad žygyje nepritrūktų jėgų, Kriukų seniūnijos seniūnė Audronė Impolienė įdėjo mums vaisių ir saldumynų. Žygeiviai atsidėkojo seniūnei padovanodami knygą.
Eidami stadione pakalbinome sportavusius Joniškio TAU Kriukų Dvasinio tobulėjimo fakulteto dalyvius, pakalbėjome apie skaitomas knygas. Jiems padovanojome knygą ir palinkėję gero sporto nužygiavome į kapines. Pagerbę knygnešį V. Pečiulį tylos minute ir uždegę žvakutę ant jo kapo, žygiavome toliau. Aplankėme buvusią tremtinę – mokytoją Eleną Rudienę. Ji mums papasakojo, kaip tremtyje pradėjo skaityti knygas. Taip pat papasakojo, kokias knygas skaito šiuo metu. Už įdomų pasakojamą padėkojome ir padovanojome knygą. Toliau ėjome į V. Pečiulio gimtinę – Valakų kaimą. Uždegę žvakutę šalia atminimo akmens,  suvaidinome trumpą istoriją pavadinimu „Aš Knygnešys“, deklamavome eilėraščius.
Ketvirtokai, dalyvavę žygyje, mokosi klasėje, kuriai yra suteiktas knygnešio Viktoro Pečiulio vardas.

V. Navickienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-03-17