Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-03-18



Kovo 16-18 dienomis Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriuje ir Bariūnų bibliotekoje vyko Žemės dienai skirti edukaciniai rytmečiai „Bundančios gamtos šnabždesys“, kuriuose dalyvavo Bariūnų darželio vaikučiai.

Žemė – tai didžiausias mūsų turtas. Mes ją turim mylėti ir branginti, tausoti ir saugoti. Mes jai nuolatos turime padėkoti už visas suteiktas dovanas. Žemė mums duoda, bet nieko nereikalauja atgal. Gerbkime tai, ant ko vaikštome, kas aplink mus ir kas virš mūsų. Šių pamokų mes pradedame mokytis dar būdami maži, nes augdami ir matydami kitų darbus sekame jų pavyzdžiu.

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė vaikams pasakojo kuo ypatinga Žemės diena, kodėl žemę reikia saugoti, mylėti ir rūpintis. Mažieji puikiai žino, kad negalima šiukšlinti, laužyti medelių, skriausti įvairių gyvūnėlių. Edukacijų metu vaikučiai užsiėmė menine veikla. Ant paruoštų popieriaus lapų, pirštukų pagalba, vaikai tapė žydintį Gyvybės medį. Kitos veiklos metu dekoravo gėles, pagamintas iš modelino, prie jų pritvirtino kotelius. Šiomis gėlėmis papuošė gimtąją Žemelę.

Kiekvieno užsiėmimo su vaikais metu, vis atrandi kažko naujo: pasakytas šiltas žodis, netikėtas juokas, išsakyta mintis, kiekvieno vaiko savitas charakterio bruožas. Tai tarsi gyvenimo knyga, kurią skaitai ir ji nuolat kinta. Edukacijos atskleidžia gražų ir kupiną gyvybės vaikų pasaulį.
 
Erikos Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-03-22