Renginiai

Rytmetys Tarptautinei vaikų knygos dienai

  2022-04-01



Balandžio 1 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinis rytmetys „Knygos lapeliai tyliai glosto ir glaudžiasi šalia“, į kurį susirinko mažieji skaitytojai iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus.

Rytmetys prasidėjo nuo pažinties su knygele. Aptarta, kaip ji atrodo iš išorės, kas gyvena jos viduje. Vaikai knygelėse pamatė raidžių, iš jų sudarytų žodžių ir sakinių, pastebėjo, kad jos turi veikėjų. Bibliotekininkė paaiškino, kad kiekvienai knygelei dailininkas nupiešia iliustracijas. Mažieji dalyviai pajuto, kad knygose gyvena skirtingos nuotaikos. Kiekvienas prisilietimas prie knygos, tai tarsi pabuvimas fantazijų ir stebuklų šalyje.

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė pasiūlė vaikams prisidėti prie eilėraščio iliustracijos kūrimo. Ant stalo buvo paruoštos įvairios priemonės: folijos ir medžio gabalėliai, plunksnos, ryžiai, lapai su pradėtais kurti paveikslėliais. Ant kiekvieno lapo buvo užrašytos eilėraščio eilutės. Klausydamiesi skaitomo eilėraščio, vaikai pastebėjo ko trūksta iliustracijose, papildė jas įvairiausiais elementais. Žingsnis po žingsnio mūsų kūrybinis darbas buvo pabaigtas.
 
E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-04-04