Renginiai

Bibliotekoje paminėta vaikų knygos diena

  2022-04-01



Balandžio 1 d. Rudiškių teritoriniame padalinyje surengta edukacinė popietė „Interaktyvių knygų paslaptys“, skirta Vaikų knygos dienai.

Interaktyvios knygos – puikus būdas paskatinti vaikus skaityti. Visi jau įpratę prie elektroninių knygų ir vis besiplečiančių interneto galimybių, kurios leidžia norimas knygas gauti akimirksniu.

Interaktyvios knygos bibliotekoje atsirado prieš  kelerius metus. Tai knygos su papildyta realybe. Šios knygos gali būti muzikinės, apie gyvūnus, pažintį su pasauliu. Savo interaktyvumu jos ypač traukia jaunuosius skaitytojus, kurie jau įpratę naršyti savo ar tėvų išmaniuosiuose įrenginiuose. Interaktyvios knygos lavina vaizduotę, fantaziją. Knygos istoriją galima atskleisti tekstu, vaizdu ir garsu, o kūrybiškumui ribų nėra. Interaktyvi knyga siūlo naujus skaitymo būdus, kurie įtraukia į pasakojamą istoriją.

Popietė prabėgo akimirksniu. Dalyviai sužinojo daug netikėtų ir linksmų dalykų apie juokingiausius miestų pavadinimus pasaulyje, kur švenčiama Bandelių diena ir kas sveikinasi pasitrindami nosimis.
 
I. Lacienės inf.
Paskutinio redagavimo data: 2022-04-04