Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-04-07



Balandžio 7 d. Gaižaičių filialo bibliotekininkė lankėsi Šakynos bibliotekoje, kur vyko edukacinis skrebinimo užsiėmimas.

Dauguma edukacijos dalyvių nė neįsivaizdavo, kas yra skrebinimas. Manyta, kad tai susiję su muzikos instrumentais skrabalais. Lankytojai supažindinti su vis labiau populiarėjančiu  rankdarbių kūrimo būdu, skrebinimui skirtais įrankiais ir priemonėmis. Užsiėmimo dalyviai savo rankomis išbandė popieriaus kirtimo aparato valdymą, iš metalinių formelių išiminėjo iškirstas spalvotas popierines figūras. Gaminamo atviruko pagrindą kirpo nuotraukų karpymui skirta priemone, klijavo popieriui skirtais klijais ir dvipuse lipnia juosta. Netgi mažoji užsiėmimo dalyvė Emutė  pasigamino du atvirukus. Ji stropiai rinkosi figūrėles ir mamos padedama kūrė atvirukus, vis galvodama kuo dar papildyti, kad gražiai atrodytų. Šakynos seniūnas Mindaugas Gedvila taip pat su dideliu susidomėjimu stebėjo skrebinimo proceso eigą ir pats joje dalyvavo. Išmėgino skrebinimui naudojamus įrankius, pasigamino atviruką.

Gaižaičių filialo bibliotekininkė nuvežė savo kurtų atvirukų parodai, kuri bus surengta Šakynos bibliotekoje. Užsiėmimo metu įgyta nauja patirtis ir gebėjimai, pasigaminta atvirukų ir turiningai praleistas laikas.

 M. Sviderskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-04-11