Renginiai

Rytmetys Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei

  2022-05-04



Balandžio 27 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinis rytmetys „Biblioteka - nuotykiai, magija, paslaptis...“, į kurį susirinko mažieji skaitytojai iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus.

Biblioteka – žinių lobynas, ramybės oazė, edukacijų erdvė, bendraminčių susitikimo vieta... Tai, kur kas daugiau nei knyga ir mažieji lankytojai turėjo galimybę įsitikinti ar tai tiesa, ar ne. Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė vaikams surengė trumpą kelionę po biblioteką. Mes aplankėme: „Internautų buveinės“ erdvę, mažąsias dirbtuvėles, kur darbuojasi pati bibliotekininkė, mažiausiųjų vaikučių ir vyresniųjų vaikų literatūros erdves, aptikome, kur laikomos įvairios pažintinės literatūros ir suaugusiems skirtos grožinės knygos.

Po pasivaikščiojimo sėdome visi prie darbų. Bibliotekininkė buvo paruošusi įvairių nebenaudojamų priemonių, kurias nusprendėme prikelti antram gyvenimui. Gaminome pieštukines. Joms naudojome: nuo skalbimo priemonių atlikusius indelius, iš siūlų likučių suvytas virveles, nuo įvairių edukacijų likusias dekoratyvines detales, dažų likučius. Visi linksmai nusiteikę kibome į darbus ir rezultatas mus visus nustebino. Kiekvienas edukacijos dalyvis džiaugėsi savo kūrybiniu darbu, o tai pati didžiausia padėka ir dovana, kai matai vaiko šypseną, kai po visų darbų padovanoja apkabinimą, tai didžiausias laimėjimas.

Edukacijos, kiekvieną kartą praturtina tiek vaiką, tiek suaugusįjį esantį šalia. Mokomės vieni iš kitų atidumo, tolerancijos, pagarbos, rūpestingumo...

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-05-04