Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-05-04



Gegužės 3 d. bibliotekoje pristatyta joniškietės Liucijos Genovaitės Ruseckienės poezijos knygos „Su Lietuva širdy“.

   Liucija eiles pradėjo rašyti dar mokyklos suole, dažniausiai tai būdavo proginiai eiliavimai: sveikinimai įvairių gimtadienių proga artimiesiems ir draugams. Per gyvenimą susidėjo visai nemažai eilių, knygoje išspausdinti 55 eilėraščiai. Autorės mėgstamos temos yra: Lietuva, gamta, gėlės, dedikacijos bičiuliams. Vakaro dalyviai galėjo pasiklausyti Liucijos eilėraščių, skaitomų bibliotekininkės Ritos Mačiukienės.
     Liucija baigusi LŽŪA miškininkystės studijas, dirbo Radviliškio ir Joniškio miškų ūkiuose, ilgus metus rūpinosi Joniškio miesto dekoratyviniais želdiniais.
Eilėraščių knygą išleisti paskatino bičiuliai, Dzintra Irbytė-Staniulienė konsultavo dėl knygos sandaros, padėjo suredaguoti. Jonas Ivanauskas pasirūpino techniniais dalykais, bendravimu su „Ridsales“ leidykla. Taip pat knygos viršelį puošia J. Ivanausko nuotrauka.
     Liucijos gyvenimas tikrai nebuvo „rožėmis klotas“ ir mielas, kaip jos eilėraščiai. Dar vaikas būdama su tėvais atsidūrė Sibiro tremtyje. Mirus Stalinui, viena pati, būdama trylikos metų, grįžo į Lietuvą, į Kauną pas seserį. Mokėsi Kauno „Saulės“ gimnazijoje, turėjo nuostabius lietuvių kalbos mokytojus, čia ir gimė meilė poezijai, knygai.
     Autorę, išleidus pirmąją poezijos knygą, sveikino didelis būrys jos draugų, bičiulių, buvusių bendradarbių.
     Skambias senosios lietuvių estrados dainas publikai dovanojo Raimonda Žarienė.

Vijoleta Kuprevičienė

Ritos Mačiukienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-05-04