Apie mus

Naujienos

  2022-05-12



Gegužės mėnuo yra ne tik mūsų kraštiečio rašytojo Jono Avyžiaus gimimo mėnuo, bet ir jo seserų Adolfinos ir Stanislavos

      Šiais metais gegužės 8 d. Adolfinai suėjo 96, o gegužės 11 d. Stanislavai - 92 metai. Nors seserys iš namų jau niekur negali išeiti, bet namuose pačios šeimininkauja: jos ir krosnį užsikuria, ir valgyti pasidaro, ir serialus dar pažiūri. Ir, žinoma, laukia savo garbaus brolio šimtmečio jubiliejaus, skaito spaudą, seka naujienas. 
       Garbingų gimtadienių proga mielas Joniškio Jono Avyžiaus bibliotekos „šeimos“ nares pasveikino direktorė Jovita Šimkevičiūtė bei Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Vijoleta Kuprevičienė. Atvežti nuoširdžiausi viso kolektyvo linkėjimai: sveikatos, gražių, šiltų dienų ir sulaukti šimto metų.
        Savo mamą ir tetą kaip tik lankė dukra Janina. Visoms buvo smalsu sužinoti kokius renginius biblioteka planuoja, kaip bus paminėtas ir  atšvęstas Jono Avyžiaus šimtmetis. O darbų dar laukia nemažai: kitą savaitę „Aušros“ gimnazijoje bus organizuojamas flashmobas: šimtas moksleivių skaitys šimtą J. Avyžiaus knygų. Gegužės 25 d. numatomi „Tradiciniai Jono Avyžiaus skaitymai“, kuriuose Irena Avyžienė pristatys ką tik išleistą knygą apie Joną Avyžių ir jų gyventą laikmetį „Viskas bus gerai“. Liepos 1 d. iškilmingai bus įteikta jau trečioji Joniškio rajono savivaldybės įsteigta Jono Avyžiaus literatūros premija.  
Bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-05-19