Apie mus

Rašytojui Jonui Avyžiui –100 metų!

  2022-05-16



Bibliotekoje nuo pat ryto skamba Jono Avyžiaus kūriniai. Lankytojus pasitinka kraštiečio Juozo Šalkausko skaitoma romano „Sodybų tuštėjimas“ ištrauka. Bibliotekos darbuotojų įgarsinti kūriniai „Autobiografiniai fragmentai“, apsakymai „Likimo pirštas“, „Senas malūnas prie kelio“, fragmentas apie motiną iš romano „Į stiklo kalną“ ir pasakos vaikams.

Tie patys kūriniai skamba ir mieste, prie Kultūros centro vasaros estrados.
Švęsdama 100-ąjį rašytojo Jono Avyžiaus jubiliejų, biblioteka jau suorganizavo keletą parodų, jos vyksta ne tik bibliotekos patalpose, kelios iš jų iškeliavo į Joniškio erdves: Joniškio „Aušros“ gimnaziją ir „Virtienių restoranėlį“ (Jonas Avyžius buvo didelis joniškietiškų virtienių mėgėjas). Gimtojoje rašytojo sodyboje Mėdginuose jo atminimui pasodinta obelaitė.
„Aušros“ gimnazija, kurioje mokėsi būsimasis rašytojas, prisijungė organizuojant flashmobą (pasirodymą): šimtas moksleivių skaitys šimtą J. Avyžiaus knygų.
Gegužės 25 d. numatomi „Tradiciniai Jono Avyžiaus skaitymai“, kuriuose Irena Avyžienė pristatys ką tik išleistą knygą apie Joną Avyžių ir jų gyventą laikmetį „Viskas bus gerai“. Liepos 1 d. iškilmingai bus įteikta jau trečioji Joniškio rajono savivaldybės įsteigta Jono Avyžiaus literatūros premija.

Bibliotekos inf.

Paskutinio redagavimo data: 2022-05-17